Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με γαρίδες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εύκολο και γρήγορο ριζότο με άρωμα πορτοκαλιού!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 12 μεγάλες γαρίδες
  • 2 κούπες ρύζι Αρμπόριο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ξύσμα τζίντζερ
  • 4 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι / πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να ξανθύνει και ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε μέχρι να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας για να μη πιάσει.
  2. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.
  3. Το βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  4. Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε λίγο νερό εφόσον χρειάζεται, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ριζότο να βράσει άλλα 10 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ολοκληρώνουμε το βράσιμο άλλα 5 λεπτά.
  7. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Πηγή: sintagespareas

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ