ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Η συνταγή της ημέρας: Καρυδόπιτα του Ηλία Μαμαλάκη
Φτιάξτε λαχταριστή παραδοσιακή καρυδόπιτα για το Σαββατοκύριακο που έρχεται!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
250 γρ Βούτυρο Χωριό τ. Κερκύρας
250 γρ ζάχαρη
6 αβγά
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
400 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
200 γρ τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Φρέσκο βούτυρο αγελάδος Χωριό για το άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι
3 νεροπότηρα νερό
2 νεροπότηρα ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα , την φυλάτε στο ψυγείο.
- Στο κάδο του μίξερ σας ρίχνετε το Βούτυρο ΧΩΡΙΟ τ. Κερκύρας και τη ζάχαρη. Τα κτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
- Ρίχνετε τους κρόκους των αβγών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν. Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και τη φρυγανιά.
- Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο μείγμα.
- Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Δουλεύετε ακόμα για 2 λεπτά .
- Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε μέσα τη μαρέγκα και την ενσωματώνετε απαλά στο μείγμα με μια σπάτουλα.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε στους 180ο για περίπου 45 λεπτά.
- Δοκιμάζετε εάν έχει γίνει βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα στη ψημένη ζύμη. Εάν βγει στεγνό η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.
- Όσο ψήνετε την καρυδόπιτα φτιάχνετε το σιρόπι.
Πηγή: minervahorio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ημέρες πριν
Τέμπη: Η συγκλονιστική ανάρτηση μετά τον εντοπισμό ανθρώπινου DNA σε οικόπεδο
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 ημέρες πριν
«Φωτιά» παίρνει η ακρίβεια πριν από το Πάσχα: Πού θα φτάσει η βενζίνη και το αρνί
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 ημέρες πριν
Πνίγηκε από την τροφή το βρέφος στην Κω – Συνελήφθησαν οι γονείς
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 ημέρες πριν
Θρίλερ με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Προσήχθησαν οι γονείς του