Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Η συνταγή της ημέρας: Αχλάδια γεμιστά με μυζήθρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα υγιεινό και πεντανόστιμο γλυκάκι!

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 αχλάδια μέτρια
  • 1 φιάλη κρασί
  • 300 γρμ. ζάχαρη
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 6 κόκκους γαρύφαλλο
  • λίγη κανέλα σκόνη και 2 κλωναράκια κανέλας

Για τη γέμιση

  • 300 γρμ. μυζήθρα γλυκιά
  • 1 αυγό
  • 100 γρμ. μέλι
  • φυστίκια κάσιους

Εκτέλεση
Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, δημιουργώντας μια κοιλότητα.
Σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε στο κρασί έως να μαλακώσουν αρκετά. Αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σε όσο κρασί απέμεινε απ’ το βρασμό προσθέτουμε άλλη τόση ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τα δύο κλαδιά κανέλλας, τη δάφνη και τα βράζουμε, έως να γίνουν σιρόπι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε θρυμματισμένη τη μυζήθρα με το μέλι και το αυγό και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
Γεμίζουμε τα αχλάδια με το μίγμα της μυζήθρας.
Τα βάζουμε στο φούρνο έως να γκρατιναριστεί η μυζήθρα.
Τοποθετούμε στο πιάτο δύο γεμισμένα κομμάτια αχλάδι, περιχύνουμε με το σιρόπι, το γαρνίρουμε με λίγη κανέλα και με τα χοντροκομμένα κάσιους.

Tips:
Σερβίρεται ζεστό ή και κρύο
Πηγή: cretanfoodnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ