Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ: Δυο καρέκλες για να καβατζώσεις το πάρκινγκ και καθάρισες! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι κι αν δεν σκέφτηκες όταν έχτιζες το σπίτι να αφήσεις ένα χώρο να παρκάρεις;

Τι κι αν το σκέφτηκες αλλά μετά είπες, ας το κάνω γκαρσονιέρες να βγάλω και κάτι και θα βρούμε να παρκάρουμε;

Τι κι αν ο νόμος προέβλεπε δηλωμένες θέσεις;

Ό,τι έγινε, έγινε. Υπάρχει λύση.

Παίρνεις δύο καρέκλες, πλαστικές και άσπρες κατά προτίμηση και τις αφήνεις έξω από την πόρτα του σπιτιού σου σε απόσταση περίπου 2 μέτρων η μία από την άλλη.

Με αυτόν τον τρόπο έχεις σίγουρα μια θέση πάρκινγκ, γιατί ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί ή να πετάξει τις καρέκλες, ποιος αστυνομικός θα αρχίσει να φωνάζει τίνος είναι οι καρέκλες και να σου κόψει πρόστιμο;

Αν μάλιστα έχεις χρόνο μπορείς να πάρεις και μπογιά και να γράψεις “PARKING” ή να καρφώσεις μία ταμπελίτσα «ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ».

Κανείς δεν θα σας ενοχλήσει, το έχουμε τσεκάρει. Κανείς σε όποιο μέρος της Ελλάδας και να το κάνεις.

Μάλιστα αν είσαι και λίγο θρασύς και έρθει κάποιος και τις μετακινήσει, βγαίνεις έξω και του βάζεις τις φωνές και εκτονώνεις την πίεση που έχεις μέσα σου.

Στα σοβαρά τώρα, δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που να μην έχει κάποιος Έλληνας αυτήν την κακή συνήθεια. Να μην έχει δηλαδή χώρο στάθμευσης και να προσπαθεί με το έτσι θέλω να αποκτήσει έξω από την πόρτα του. Ή να νομίζει πως επειδή έκανε παραχώρηση ως όφειλε για να χτίσει και μπήκε λίγο πιο μέσα ο χώρος που άφησε του ανήκει.

Άλλοι βάζουν καρέκλες, άλλοι ξύλα ή καφάσια, άλλοι έχουν λίγο χώρο μπροστά και κρατάνε θέση για να παρκάρουν κάτω από το μπαλκόνι τους και έχουν την εντύπωση πως αυτός είναι νόμιμος χώρος και τοποθετούν και πινακίδες, ενώ άλλοι έχουν κάνει τα υπόγεια αποθήκες ή γκαρσονιέρες και θέλουν να παρκάρουν απ’ έξω.

Ελάχιστοι από όσους τοποθετούν πινακίδες έχουν πάει στο δήμο για να πάρουν σχετική άδεια, γι αυτό και καμία πινακίδα δεν αναφέρει αριθμό αδείας.

Επιπλέον πολλές φορές παρατηρεί κάποιος πυλωτή πολυκατοικίας να έχει περισσότερες από μία θέσεις εισόδου, το οποίο δεν επιτρέπεται εκτός και αν είναι γωνιακή.

Χονδρικά για κάθε θέση που κόβεις στο δρόμο πρέπει να δημιουργείς τουλάχιστον δύο. Αν απαγορεύεις να παρκάρει ένα αυτοκίνητο για να βάλεις ένα μόνο σε μια κατοικία δεν είναι νόμιμο.

Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά πάλι υπάρχει σχετική άδεια και νόμιμη πινακίδα, όχι σας αυτές που πουλάνε τα βιβλιοπωλεία.

Αν λοιπόν σήμερα έβγαλες καρέκλες στο δρόμο και δεν έχεις σκοπό να κάτσεις, καλύτερα να τις μαζέψεις και να κάνεις ό,τι κάνουν όλοι: Κύκλους μέχρι να βρεις θέση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε απόσταση λιγότερη των 100 μέτρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ