Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Η λυρική περιγραφή του Lonely Planet για το Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Lonely Planet
Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Γράφει ο Χρήστος Χαλκιαδάκης

Το Lonely Planet είναι ένα από τα πλέον αξιόπιστα ταξιδιωτικά sites σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια επίδοξοι… εξερευνητές συμβουλεύονται τις σελίδες του όταν σκοπεύουν να καταστρώσουν το επόμενο ταξίδι τους.

Το site βλέπει γενικά το ποτήρι τουλάχιστον μισογεμάτο για τους περισσότερους προορισμούς. Ήταν λογικό, έτσι, να δει το ποτήρι γεμάτο στην περίπτωση του Ρεθύμνου. Η περιγραφή της πόλης είναι αρκετά εύστοχη και περιέχει πολλά διθυραμβικά στοιχεία. Πρόκειται για μία πολύ καλή διαφήμιση για όλους τους ξένους τουρίστες που σκέφτονται να πάρουν το αεροπλάνο και να μας επισκεφτούν.

Στη συνέχεια παραθέτουμε μεταφρασμένη την περιγραφή του Lonely Planet για την πόλη του Ρεθύμνου.

Αραγμένο ανάμεσα στους προμαχώνες του φρουρίου του 15ου αιώνα και τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου, το Ρέθυμνο είναι μία από τις πιο μαγευτικές πόλης της Κρήτης. Η παλιά πόλη του είναι ένας λυρικός λαβύρινθος από μονοπάτια που σκεπάζονται με λουλουδένιους θόλους και είναι στολισμένα με κομψά σπίτια με μπαλκόνια, περίτεχνα μνημεία και μιναρέδες που αποδίδουν μία εξωτική νότα.

Ωστόσο, το Ρέθυμνο είναι κάτι περισσότερο από την ιστορία του. Κυρίως χάρη στον μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό που φιλοξενεί, διαθέτει μία ζωντανή νυχτερινή ζωή, εξαιρετικά εστιατόρια και μία εύρωστη, στυλάτη αγορά. Επίσης, υπάρχει μία αξιόλογη αμμώδης παραλία στην πόλη. Οι πολυπληθέστερες παραλίες, με τα απαραίτητα θέρετρά τους, βρίσκονται όλες εκτός της πόλης, και αποτελούν ουσιαστικά μία σχεδόν ενιαία λωρίδα μέχρι το Πάνορμο, περίπου 22 χιλιόμετρα μακριά.

Και τα αξιοθέατα

Όσο για το ποια μέρη του Ρεθύμνου προτείνει το Lonely Planet σε έναν τουρίστα, η κορυφαία επιλογή -όπως αναμενόταν- είναι η Φορτέτζα, ενώ στη λίστα υπάρχουν ακόμα το Παλαιοντολογικό Μουσείο, ο Άγιος Σπυρίδωνας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Κρήνη Ριμόντι, το Τζαμί Νερατζέ, το Ενετικό Λιμάνι, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και πολλά άλλα, με τα οποία θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο.

Εσείς τι γνώμη έχετε; Πιστεύετε ότι είναι αρκετά ακριβής η περιγραφή;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ