Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Η Κρητικιά σεφ που έχει κάνει την Αγγλία να παραμιλάει | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Μαριάννα Λειβαδιτάκη πήγε στο Λονδίνο για σπουδές, στα 18 της για να σπουδάσει Ψυχολογία. Κι από τότε έμεινε στην Αγγλία αλλά πλέον είναι μια από τις πιο γνωστές σεφ της χώρας! Επικεφαλής σεφ στο μεγάλο εστιατόριο Morito στον Ανατολικό Λονδίνο, μαθαίνει τους Άγγλους να τρώνε… κρητικά! Δεν δημιουργεί μόνο κρητικές λιχουδιές για τους πελάτες του εστιατορίου, αλλά δίνει και συνταγές για κρητικά πιάτα με άρθρα της στα μεγαλύτερα μέσα της βρετανικής πρωτεύουσας!

Η ίδια σε συνεντεύξεις της στις εφημερίδες και σε άλλα μέσα συμβουλεύει τους Άγγλους να τρώνε ψάρι, όπως το έκανε η ίδια μικρή στα Χανιά, από όπου κατάγεται και βρίσκονται οι δικοί της, τους οποίους επισκέπτεται συχνά. Ο πατέρας της, όπως λέει, ψάρευε και σχεδόν κάθε μέρα στο τραπέζι της οικογένειας υπήρχε ψάρι.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Κρητικοπούλα, πολύ γνωστή στο Λονδίνο, δίνει συχνά συνταγές από παραδοσιακές λιχουδιές της Κρήτης. Πίτες, διαφόρων ειδών, χόρτα, τυρί από την Κρήτη, είναι στα πιάτα που παρουσιάζει. Τα προϊόντα της κρητικής γης είναι καθημερινά στο μενού του εστιατορίου αλλά και στις ειδικές στήλες των μέσων.

Συχνά οι δημοσιογράφοι που την επισκέπτονται για μια συνέντευξη στον χώρο εργασίας της, παρατηρούν: “είναι σα να βρίσκομαι σε μια κρητική ταβέρνα”!

Κι εκείνη χαμογελά, γιατί το κατάφερε!

Δείτε δημοσιεύματα και φωτογραφίες

livaditaki-3

livaditaki-the-guardian

The Guardian

livaditaki-evening-standard

Evening Standard

livaditaki-suitcase-magazine

Suitcasemag

livaditaki-munchies

 

Πηγή: candianews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ