Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

ΗΠΑ: Ο πιο καταστροφικός τυφώνας των τελευταίων δέκα ετών | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο «κόκκινο» η αγωνία χιλιάδων κατοίκων των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ, καθώς ο τυφώνας Μάθιου, ο ισχυρότερος των τελευταίων δέκα ετών, χτυπά ανηλεώς τις ανατολικές ακτή της Αμερικής, έχοντας ήδη προκαλέσει τον θάνατο 339 ανθρώπων. Διαβάστε live όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το καταστροφικό πέρασμα του «Μάθιου».

Ο τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος που πλήττει άμεσα τις ΗΠΑ, μετά από δέκα και πλέον χρόνια σαρώνει τη Φλόριντα, αφού κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 339 ανθρώπων στην Αϊτή στην καταστροφική βόρεια πορεία του, μέσω της Καραϊβικής.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, προειδοποίησε: «Θα χαθούν ζωές και ολόκληρες γειτονιές θα εξαφανιστούν. Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας».

1

Ήδη ο ΟΗΕ μιλά για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στο νησί της Καραϊβικής μετά τον φονικό σεισμό του 2010.

Η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο τυφώνας πλησίαζε προς τις ακτές των ΗΠΑ (στις 7:00 ώρα Ελλάδος) στον Ατλαντικό έφτανε τα 215 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το αρμόδιο εθνικό κέντρο παρακολούθησης της πορείας του, ενώ παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων του, η έντασή του παρέμενε στην κατηγορία 4.

2

Οι αμερικανικές Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και συνεχίζουν τις προσπάθειες απομάκρυνσης των κατοίκων από τις παράκτιες περιοχές του Ατλαντικού, με περισσότερους από τρία εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Οι επιστήμονες προσπαθούν ν’ αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα, είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.

Η Τζόρτζια, η Νότια Καρολίνα και η Φλόριντα, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον Μπαράκ Ομπάμα να θέτει σε κινητοποίηση χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφυλακής.

12448834 0

Η Φλόριντα, στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, πλήττεται πραγματικά από την σφοδρότερη θύελλα των τελευταίων δέκα χρόνων, με κλείσιμο εργοστασίων και επίσπευση των γεωργικών εργασιών.

612998066

Οι γεωργοί στη σημαντική αυτή πολιτεία παραγωγής εσπεριδοειδών επιτάχυναν τις τελευταίες μέρες τη συγκομιδή και τις αποστολές παραγγελιών, την ίδια στιγμή που προετοιμάζονταν για την ισχυρή βροχόπτωση που κατά τόπους αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 38 εκατοστά.

 

Πηγή: newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ