Βρειτε μας στα Social Media

LIFESTYLE

Ενα «Πρωϊνό», η παναγιά μου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εδώ και μέρες όλοι κι όλες με ρωτάτε αν θα γράψω κάτι για το πολύκροτο διαζύγιο Γιώργου Λιάγκα – Φαίης Σκορδά. Άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν καθόλου έχουν τη βεβαιότητα ότι έχω αποκτήσει την ικανότητα να αναλύω αυτού του τύπου τις ανθρώπινες περιπέτειες, πράγμα που με τιμά, αλλά είναι και υπερβολικό ως εκτίμηση. Δεν έχω τέτοιες ικανότητες, αλλά δεν μπορώ και ν αποφύγω την πρόκληση.

Ολοι στα πρωϊνάδικα χωρίζουν

Είδα τις θεαματικότητες που έκανε την περασμένη Δευτέρα το «Πρωϊνό» της Φαίης. Την πρώτη μέρα μετά το χωρισμό τα νούμερα τηλεθέασης του «Πρωινού» ήταν μάλλον τα συνηθισμένα. Η αλήθεια είναι ότι στα τέταρτα που η Φαίη μίλησε για αυτό, η εκπομπή κινήθηκε πάνω από το 30%, ωστόσο, ο μέσος όρος της στο γενικό σύνολο ήταν περίπου 28%, ενώ στα δυναμικά κοινά η εκπομπή δεν ξεπέρασε το 23. Η εκπομπή δεν χτύπησε τα ρεκόρ της Ελένης Μενεγάκη πχ που μετά το χωρισμό της με το Λάτσιο είχε γράψει ένα ιστορικό 37% για πλάκα – και μιλάω για μέσο όρο. Πιστεύω πως ο λόγος που δεν χτύπησε ρεκόρ στην AGB το «Πρωϊνό» οφείλεται στο ότι οι τηλεθεατές είχαν προεξοφλήσει το διαζύγιο: ήταν σαν τον περσινό υποβιβασμό της Καλλονής με τη διαφορά ότι δεν ανέλαβε θέση στο πάνελ της Φαίης ο Καραγεωργίου. Ο λόγος που αυτό συνέβη είναι ότι κανένα ζευγάρι δεν έχει στεριώσει, όταν η κυρία μπλέκει με πρωϊνή εκπομπή. Όχι τυχαία χώρισε τον καιρό που έκανε κανονικό πρωϊνό η Ελένη Μενεγάκη, ενώ μετά την εμπειρία πρωϊνό στο Mega χώρισαν και ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού. Η πρωινή εκπομπή είναι χειρότερο πράγμα για το ζευγάρι και από τα να προκύψει πορνοστάρ γειτόνισσα.

Ξυπνάς με τα κοκόρια

Μόνο όποιος έχει πάει φαντάρος στην παραμεθόριο θα με καταλάβει. Για να βγεις στην εκπομπή στις 10 το πρωί, φρέσκος και καλοξυρισμένος, πρέπει να ξυπνήσεις με τα κοκόρια. Αν δουλεύει και η κυρά μαζί σου, οφείλεις να την πας στο στούντιο νωρίς. Εσένα μπορεί να σου χρειάζεται κανα ενενηντάλεπτο να προετοιμαστείς – η ίδια χρειάζεται πάρα πολύ περισσότερο. Για να κάνει αυτό το μαλλί υπερπαραγωγή και να βγει στο γυαλί η Φαίη (ή η Μενεγάκη ή η Μπαλατσινού) όπως πρέπει και όχι χτενισμένη σαν τη Σία Αναγνωστοπούλου, τη μόνη γυναίκα που για να πετύχει αυτή την κόμμωση έκανε τον ηρωϊσμό να βάζει το δάχτυλο στη μπρίζα του ρεύματος μετά το μπάνιο, η Φαίη έπρεπε να είναι στο στούντιο χαράματα. Θέλει μια ώρα για μαλλί κι ένα μισάωρο για μακιγιάζ – αν της χρειάζεται και μια ώρα (το λιγότερο) για να μιλήσει με συνεργάτες, σκηνοθέτες, πιερατζούδες κτλ πρέπει να την πας στις 6,30 που σημαίνει ότι ξυπνάς στις 5,30 στην καλύτερη. Μόνο ο άντρας που έχει πάει φαντάρος στα σύνορα μπορεί να καταλάβει τη θυσία του Γιώργου του Λιάγκα τα τελευταία χρόνια, αρκεί να θυμηθεί τι ζόρι τράβαγε στο στρατό ο ίδιος ως φαντάρος, αλλά και τι ζόρι τραβούσαν οι αξιωματικοί του.

Ολοι μέσα στα νεύρα

Ο φαντάρος ξυπνάει στις έξι παρά και πρέπει να γυαλίσει άρβυλα, να ξυριστεί, να στρώσει κρεβάτι, να καθαρίσει το όπλο, να κάνει αγγαρείες, να πάει τρέχοντας για πρωϊνό και στις 7,30 να είναι στην αναφορά και να περάσει επιθεώρηση. Ο αξιωματικός έμπαινε στις 7 στο στρατόπεδο, που σημαίνει ότι ήταν στις 6 στο πόδι, έπρεπε να δει τι διάβολο τρέλες κάναν το βράδυ τα φαντάρια, να μιλήσει με τον αξιωματικό υπηρεσίας, να κάνει έλεγχο στις Καλλιόπες μη πάθει τύφο ο λόχος και τον τρέχουνε, να ρίξει παραγγέλματα για οπλοασκήσες και να μιλήσει με τους ανώτερους. Ο φαντάρος ήταν μέσα στα νεύρα γιατί κάτι δεν προλάβαινε, ο αξιωματικός μέσα στα νεύρα γιατί έκανε κάθε μέρα τα ίδια. Αυτό το μαρτύριο πιστεύω περνούσε κάθε μέρα ο Λιάγκας. Οι διαφορές ελάχιστες. Μπορεί να μην επιτηρούσε φαντάρους, αλλά έπρεπε να συνεννοηθεί με τη Σάσα Σταμάτη, χωρίς μάλιστα να μπορεί να τη βάλει να χτυπήσει και προσοχές. Μπορεί να μην έδινε παραγγέλματα, αλλά έπρεπε να συζητάει κάθε πρωί με το Γιωργαντά, που και που τον έβλεπε θυμόταν ότι του λείπει ύπνος. Μπορεί να μην έτρεχε για πρωϊνό, αλλά άκουγε κάθε μέρα για συνταγές μαγειρικής από τη Μπαρμπαρίγου. Μπορεί να μην είχε την αγωνία της ταξιαρχικής επιθεώρησης, αλλά έπρεπε να προσέχει μην τυχόν πει η Λίτσα Πατέρα πως αυτός ο κερατάς ο Ερμής είναι ανάδρομος.  Κι ενώ ο αξιωματικός μπορεί να ρίξει κανά μπινελίκι, κι ο φαντάρος μπορεί να τρέξει κανα νέο άμα παλιώσει, αυτός έπρεπε να είναι κύριος γιατί όλα τα έκανε μπροστά στη γυναίκα του – και ποιος την ακούει! Όσο κράτησε αυτή η ιστορία του «Πρωϊνού» ο άνθρωπος ήταν και φαντάρος και αξιωματικός συγχρόνως. Χωρίς να μπορεί να βάλει μέσο να πάρει καμιά άδεια ή να βγει ελεύθερος υπηρεσίας. Και χωρίς να μπορεί να τραγουδάει «περπατάω μέσα στο δάσος κι ακούω φωνές, εκατόν σαράντα πέντε και σήμερα είναι πολλές».

Ένα πρωϊνο η Παναγιά μου

Δεν υπάρχει σκληρότερη δουλειά από το να κάνεις πρωϊνάδικο μαζί με τη γυναίκα σου: άλλο το «ένα πρωϊνό. η Παναγιά μου» κι άλλο το «Παναγιά μου πάλι Πρωϊνό». Διάβασα ότι τάχα μου η Φαίη θύμωσε γιατί τον έπιασε λέει να φλερτάρει με ξανθιά πιτσιρίκα εκτός πλατό: ας σοβαρευτούμε. Μια γυναίκα δεν μπορεί να χωρίσει γιατί ο παρουσιαστής άντρας της φλέρταρε με μια ξανθιά – αν δεν ήθελε κάτι τέτοιο θα έμπλεκε με νεκροθάφτη. Στην τηλεόραση έχει και ξανθιές και μελαχρινές και πιτσιρίκες και μεγαλοκοπέλες και άνθρωπος είσαι και λυγάς και σ αυτό υπάρχει κατανόηση. Νομίζω απλά οι κακουχίες του «Πρωϊνού» χτύπησαν το ζευγάρι, όπως όλα τα αντίστοιχα ζευγάρια: δεν είναι κορόιδο ο Σεφερλής που σταμάτησε – έσωσε το σπίτι του. Να τσακώνονται οι παντρεμένοι είναι λογικό, να τσακώνονται για το αν θέλει παραπάνω σκόρδο το μπριάμ της Μπαρμπαρίγου ή για το αν η Δούκισσα Νομικού πρέπει να παντρευτεί, δεν παλεύεται. Τον έβλεπε κανείς το Λιάγκα και τον καταλάβαινες: έτοιμος να σκάσει ήταν κι απορώ πως άντεξε τόσα χρόνια και δεν έβγαλε κανα τάβλι να παίξει «φεύγα» με κανένα καλεσμένο. Δεν άντεξε ο άνθρωπος να ξυπνάει και να είναι στην τσίτα, να μην μπορεί ν αράξει στο κρεβάτι ν ακούσει λίγο Τράγκα πρωί πρωί, να μην μπορεί να μείνει τρεις μέρες αξύριστος ή να περάσει ένα πρωϊνό σπίτι με το σώβρακο. Αν ήταν σκληρός στις κρίσεις του για τους ανθρώπους καιρό τώρα δεν έφταιγε αυτός: η κωλοδουλειά τον τσάκισε – λίγο ακόμα και θα γινόταν σαν τον Πολάκη.

Κάποια μέρα θα γυρίσει

Κάνω μια πρόβλεψη. Μόλις ο Λιάγκας αποκτήσει μια κανονική αντρική ζωή, δεν αποκλείω να γυρίσει στη Φαίη. Διαχειρίστηκαν την κρίση με σοβαρότητα κόντρα στο κοινό της ίδιας της εκπομπής, που περίμενε να τους δει να τσακώνονται on air. Ολοι περιμένανε κάποια μέρα να μπουκάρει ο Λιάγκας στο στούντιο και της της πει ότι τελειώσανε.  Να τον κοιτάξει αυτή και να του πει γύρνα πίσω. Η να του πετάξει μια χύτρα από αυτές που χρησιμοποιεί για το μαγείρεμα η Μπαρμπαρίγου και να φωνάξει αυτός «δεν μου μαγείρεψες ποτέ, από συνήθεια έλεγες ναι»: αυτά περίμενε ο κόσμος. Αφού τα αποφύγανε, πιστεύω πως θα τα ξαναβρούνε. Τώρα που πήρε φίλο πορείας από το «Πρωϊνό» ο Γιώργος και είπε μέσα στου απωλελέ και τρελελέ, θα τα ξαναφτιάξει σιγά σιγά όλα…

Πηγή: karpetshow.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ