Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

“Εκτινάχτηκαν” τα κέρδη του Facebook

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2016, το οποίο από ότι φαίνεται ήταν εκρηκτικό, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες της εταιρείας, όσον αφορά στα έσοδα και τους χρήστες.

Τα έσοδα της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του 2016 ήταν 7.01 δισεκατομμύρια, περισσότερα από τα 6.92 δισεκατομμύρια που έλεγαν οι προβλέψεις. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα του Facebook σημείωσαν 56% αύξηση από χρόνο σε χρόνο.

Όσον αφορά τους χρήστες, το Facebook έχει πλέον 1.79 μηνιαία ενεργούς χρήστες, με τους καθημερινούς χρήστες να φτάνουν τα 1.18 δισεκατομμύρια. Οι αριθμοί αυτοί εξέπληξαν ευχάριστα, αφού οι προβλέψεις έκαναν λόγο για μικρότερους αριθμούς. Το Facebook, το τρίτο τρίμηνο, κέρδισε 80 εκατομμύρια επιπλέον χρήστες.

Πολύ σημαντικό επίτευγμα να είναι το ότι, ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 δισεκατομμύριο καθημερινούς χρήστες σε mobile συσκευές. Συγκεκριμένα οι διαφημίσεις σε mobile πλατφόρμες, απέφεραν στο Facebook 5.7 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο είναι το 84% των συνολικών εσόδων, σε σχέση με το 78% που ήταν ένα χρόνο πριν.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, το επίπεδο της δέσμευσης των χρηστών με την υπηρεσία του Facebook, παρέμεινε σταθερό στο 66%, παρά την ανησυχία που υπήρχε για απώλειες, λόγο αυξημένου ανταγωνισμού από υπηρεσίες όπως το Snapchat.

Παρόλο το ενθαρρυντικό των νούμερων που παρουσίασε το Facebook, η μετοχή του τις αμέσως επόμενες ώρες έπεσε 8%. Αυτό οφείλεται στις προβλέψεις για το μέλλον, αφού ο CFO του Facebook, David Wehner, δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων θα μειωθεί στα επόμενα τρίμηνα, αφού το News Feed είναι πλέον κορεσμένο από διαφημίσεις.
Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ