Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Εδώ είναι Κρήτη και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διαλύσει τον τουρισμό μας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

a

Το δράμα των προσφύγων δεν έχει τελειωμό. Χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι, κάθε ηλικίας, εξ αιτίας των πολεμικών συγκρούσεων στις χώρες τους, αλλά και εξ αιτίας της ανεργίας, της φτώχειας και της πείνας που τους βασανίζει, ψάχνουν, απεγνωσμένα, να βρουν ένα τόπο, που να μην ηχούν τα όπλα και μία δουλειά για ένα πιάτο φαγητό. Αυτούς τους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, εκμεταλλεύονται οι δουλέμποροι και αφού τους πάρουν όσα χρήματα έχουν, τους “στοιβάζουν” σε σαπιοκάραβα με προορισμό την Ελλάδα και τους “παρατάνε” σε κάποιο νησί, αν βέβαια, έχουν την τύχη να μη ναυαγήσουν.

Η χώρα μας, έχει καταντήσει “ξέφραγο αμπέλι” και οι ροές των προσφύγων (και μαζί μ’ αυτούς επωφελούνται της κατάστασης και έρχονται και πολυάριθμοι λαθρομετανάστες) είναι καθημερινές και αυξανόμενες.

Η κυβέρνηση, που “πιάστηκε στον ύπνο” και στο θέμα αυτό, αδυνατεί να δώσει ρεαλιστική λύση, η οποία να ικανοποιεί όλες τις πλευρές: Δηλαδή και τους πραγματικούς πρόσφυγες να βοηθήσει ουσιαστικά (πολιτισμένη φιλοξενία, προώθηση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες της επιλογής τους κλπ) αλλά και την Ελληνική Κοινωνία – πρωτίστως – να προστατέψει. Δυστυχώς επί του θέματος αυτού, ούτε και η αντιπολίτευση έχει συγκεκριμένες προτάσεις, παρά μόνο γενικές κατηγορίες για κακούς χειρισμούς των κυβερνώντων.

Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη του προσφυγικού προβλήματος. Φέτος, σε όσα νησιά εισέρρευσαν πρόσφυγες, σημειώθηκε τεράστια πτώση στον τουρισμό, που σε κάποιες περιπτώσεις έφθασε και στο 60% !!! Τώρα, σκοπεύουν να εγκαταστήσουν κέντρα φιλοξενίας και στην Κρήτη ! Γιατί;  Για να διαλύσουν και τον τουρισμό του νησιού μας; Ποιά μυαλά, ποιοί “εγκέφαλοι” σκέφτονται τέτοιες λύσεις;  Βεβαίως να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Καμία αντίρρηση. Όμως, προέχουν οι Έλληνες.

Η Ελλάδα είναι κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός (κυρίως τα νησιά) και ο τουρισμός αποτελεί το εθνικό μας προϊόν και την βασική πηγή των εθνικών εσόδων. Το εθνικό αυτό προϊόν, πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο.

Πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η πλήρης αποκατάσταση της ζωής στα νησιά μας, για να ξεπεραστεί το προσφυγικό πρόβλημα και να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη του τουρισμού. Όχι να ψάχνουμε τρόπους να μεταφέρουμε και σε άλλα νησιά (όπως η Κρήτη) το ίδιο πρόβλημα!

Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι με τον τρόπο που σκέφτονται, μόνον ζημιά προκαλούν; Και, αλήθεια, το Υπουργείο Τουρισμού τι λέει γι’ όλα αυτά; Πως υποστηρίζει τον τουρισμό της χώρας;  Με το να γίνονται σε τουριστικά θέρετρα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων; Ή απλά, δεν αντιδρούν, για να διατηρούν την υπουργική καρέκλα;
Κάποιοι, πιθανό να ρωτήσουν «και τι θα κάνουμε τους πρόσφυγες;». Σ’ αυτό το ερώτημα δεν είμαστε οι κατάλληλοι ν’ απαντήσουμε. Υπεύθυνη είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση κι αυτοί που διορίστηκαν, με παχυλούς μισθούς, να παίρνουν αποφάσεις.

Εμείς, εκείνο που θα πούμε είναι: Μην διανοηθείτε να φτιάξετε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη. Εδώ, δεν θα διαλύσουμε από το πουθενά τον τουρισμό μας, επειδή έτσι αποφάσισε ο κ. Μουζάλας και ο κάθε κ. Μουζάλας. –

Βασίλης Σκουταράς 

– See more at: http://www.ekriti.gr/apopseis/edo-einai-kriti-kai-den-tha-epistrepsoyme-se-kanenan-na-dialysei-ton-toyrismo-mas#sthash.2dOniUMK.A6NXMJQP.dpuf

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ