Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Δες πώς θα καλύψεις σωστά το σπυράκι σου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχει συμβεί σε όλες μας: ξυπνάμε ένα ωραίο πρωί – και συνήθως, είναι μία μέρα που έχουμε ένα event, ένα ραντεβού που περιμένουμε με αγωνία κλπ – και τσουπ! να’το το σπυράκι να ξεπετάγεται με θράσος και να μας προσθέτει έξτρα άγχος.

Επειδή ακριβώς αυτό το σενάριο μπορεί άνετα να συμβεί και σε μια star τη μέρα του red carpet, οι ειδικοί που επιμελούνται το μακιγιάζ τους, έχουν στο μανίκι τους τα καλύτερα tricks για να καμουφλάρουν τέλεια κοκκινίλες και σπυράκια και κανείς να μην το πάρει χαμπάρι. Δες ποια ακριβώς βήματα ακολουθούν και κάνε το ίδιο:

 

1. Ενυδάτωση

Όπως εξηγεί η διάσημη makeup artisti Sonia Kashuk, το πρώτο βήμα για να καλύψεις ένα σπυράκι είναι να ενυδατώσεις την επιδερμίδα. Μπορεί να ακούγεται παράξενο επειδή η επιδερμίδα που έχει τάση για ακμή είναι λιπαρή, όμως το να χρησιμοποιήσεις το σωστό προϊόν φροντίδας είναι πολύ σημαντικό για να είσαι σίγουρη πως θα κρατήσεις την λιπαρότητα υπό έλεγχο. Διάλεξε ένα oil free ενυδατικό προϊόν, που δεν θα κλείσει τους πόρους σου.

Avene Cleanance Expert, φροντίδα που ευνοεί την απομάκρυνση ήπιων έως μέτριων ατελειών (σπυράκια και μαύρα στίγματα) 

2. Χρησιμοποίησε πινέλο

Μην απλώνεις το concealer και το makeup με τα δάχτυλά σου, γιατί εύκολα μπορούν να μεταφέρουν επιπλέον μικρόβια πάνω στο σπυράκι. Ένα πινέλο που θα έχεις καθαρίσει καλά είναι ιδανικό και για λόγους υγιεινής αλλά και για τέλεια τοπική εφαρμογή του προϊόντος κάλυψης.

MAC Concealer Brush

3. Επιχείρηση “Εξουδετέρωση”

Αυτή η κάπως “παράδοξη” παλέτα με το κίτρινο, το πράσινο, το μοβ και τις “κλασικές” αποχρώσεις ενός concealer είναι απαραίτητη για κάθε νεσεσέρ. Βάζοντας κατευθείαν concealer πάνω σε ένα αγριεμένο, κόκκινο σπυράκι θα καταφέρεις να το καλύψεις μερικώς. Το κόλπο εδώ είναι να εξουδετερώσεις οπτικά την κοκκινίλα και αυτό ακριβώς κάνει το πράσινο concealer που θα απλώσεις πάνω στο σπυράκι, πριν το concealer σου. Αν το σπυράκι έχει μαραθεί, αλλά έχει μείνει ακόμα σημάδι (πιο σκούρο), άπλωσε το πορτοκαλί ή το ροδακινί concealer.

Make Up For Ever 5 Camouflage Cream Palette (στα Sephora) 

 

4. Ώρα για κάλυψη

Μετά το color correcting προϊόν απλώνεις μια ελαφριά στρώση concealer, που θα πρέπει να είναι ακριβώς στον ίδιο τόνο με την επιδερμίδα σου. Μην το παρακάνεις με το προϊόν,γιατί το σπυράκι θα φαίνεται περισσότερο. Εννοείται πως θα το απλώσεις με ένα πινέλο τοπικά, κάνοντας blending ώστε να επιτύχεις ομοιομορφία με το υπόλοιπο πρόσωπο. Μετά, απλώνεις διάφανη πούδρα με ένα φαρδύ πινέλο, για να φιξάρεις την κάλυψη.

Laura Mercier Secret Camouflage (στα attica) 

 

5. Κάνε αντιπερισπασμό

Αν το σπυράκι ήταν πολύ ατίθασο για να καταφέρεις να το καλύψεις τέλεια, μπορείς πάντα να καταφύγεις στο κόλπο του αντιπερισπασμού: δώσε έμφαση σε κάποιο από τα χαρακτηριστικά σου, πχ κάνε smoky eyes ή βάλε ένα έντονο κραγιόν ή gloss ώστε να τραβήξεις το βλέμμα μακριά από το σπυράκι. Ο πιο βασικός κανόνας από όλα, είναι να επιλέξεις προσεκτικά τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις, να είναι ελαφριά, oil-free και να μην φράσσουν τους πόρους.

Korres Raspberry Twist Lipstick, Allure   

 

Πηγή: followme

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ