Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τι αλλαγές ετοιμάζει ο Δήμος Πειραιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την νέα στρατηγική του Δήμου Πειραιά παρουσίασε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης μαζί με τον κ. Τσιατσιάμη και τον κ. Κοκκάλη σε εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, του υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, βουλευτών της περιοχής, του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλη Κορκίδη και εκπροσώπων φορέων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά έθεσε του στόχους για τα επόμενα χρόνια με ένα μακρόπνοο σχεδιασμό που βασίζεται σε συγκεκριμένο πλαίσιο χρηματοδότησης.

Οι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής αφορούν την Βιώσιμη Κινητικότητα των πολιτών, την ενίσχυση του πρασίνου, την ενεργειακή αναβάθμιση, παρεμβάσεις ανάδειξης του Πειραιά ως «Έξυπνης πόλης (Smart city)», της επιχειρηματικότητας-απασχόλησης και τέλος παρεμβάσεις που θα τονώσουν το τουριστικό προϊόν του Πειραιά.

IMG 2774

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά υποστήριξαν πως οι προτάσεις που κατατίθενται εξυπηρετούν τρεις στόχους:

A. Έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο σύνολο της πόλης και όχι αποσπασματικές σημειακές παρεμβάσεις.

Β. Είναι εύκολα και άμεσα εφαρμόσιμες με σχετικά χαμηλό κόστος, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν εντός του χρονικού πλαισίου που έχει οριστεί.

Γ. Είναι προτάσεις που τεκμηριωμένα εντάσσονται στα κριτήρια επιλεξιμότητας που τίθενται από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

IMG 2779 copy

Τα έργα

Mερικά από τα εμβληματικά έργα που παρουσιάστηκαν ήταν η Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου του Μικρολίμανου, η Δημιουργία γραμμικού πάρκου και ποδηλατοδρόμου στις ανενεργές γραμμές ΟΣΕ Λεύκας – Αγίου Διονυσίου, Σύνδεση βελτίωση κινητικότητας και αναβάθμισης της Ακτής Δηλαβέρη και του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ και η Βιοκλιματική ανάπλαση της υπαίθριας αγοράς στο λιμάνι του Πειραιά.

Τέλος, όπως τονίστηκε, με την προτεινόμενη ΟΧΕ θα επιχειρηθεί η αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την πόλη του Πειραιά.

IMG 2791

IMG 2789

 

Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ