Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Δείτε βίντεο: Θρίλερ με την 8χρονη Αντωνία: Κακοποίηση με βάναυσο τρόπο καταγγέλλει η γιαγιά της

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μου είπε: ‘’Βοήθησέ με γιαγιά, σε παρακαλώ μην με αφήσεις να με πάρουν’’.Έτσι αποφάσισα να την κρατήσω»  – «Η γιαγιά δεν το έδωσε γιατί ο πατέρας του το πήγαινε σε στέκια ναρκομανών», υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ένας πατέρας, μία μητέρα, δύο γιαγιάδες και στη μέση ένα παιδί που στα οχτώ του χρόνια δεν μπορεί να βρει την γαλήνη σε ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον καθώς στην οικογένεια έχει ξεσπάσει ‘’εμφύλιος’’ για το ποιος θα πάρει την επιμέλεια της μικρής Αντωνίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της 8χρονης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του συζύγου της προκειμένου να μην πλησιάσει ξανά την κόρη τους. Στη συνέχεια η επιμέλεια αφαιρέθηκε και από την ίδια και δόθηκε στην γιαγιά, από την πλευρά της μητέρας. Η υπόθεση όμως πήγε και σε δεύτερο βαθμό όπου τελικά οι δικαστές αποφάσισαν ότι πρέπει να ζήσει με τη μητέρα του πατέρα της. Η άλλη γιαγιά όμως δεν δέχτηκε ποτέ αυτή την απόφαση με αποτέλεσμα να παραβιάσει την δικαστική απόφαση και να μην δώσει ποτέ το παιδί στην άλλη του γιαγιά.

Το μικρό κοριτσάκι έμενε το τελευταίο καιρό στο Ρουσσοσπίτι του νομού Ρεθύμνου με την μητέρα της μητέρας του που το είχε πάρει προκειμένου να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών μαζί της. Αν και έπρεπε μετά από κάποιο χρονικό όριο να το επιστρέψει στην γυναίκα που έχει την επιμέλεια του, αφού αυτή είχε αφαιρεθεί από την μητέρα του και τον πατέρα του καθώς φαίνεται πως είναι εξαρτημένοι από ουσίες, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Βέβαια, η γιαγιά, που δεν έχει την επιμέλεια της μικρής, έχει παραβιάσει απόφαση δικαστηρίου, η οποία δίνει την επιμέλεια στη μητέρα του πατέρα της Αντωνίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλο, «όταν βγαίνει στη δημοσιότητα μια εξαφάνιση ανηλίκου το παιδί έχει φύγει από το χώρο του και κινδυνεύει. Οι άνθρωποι που άρπαξαν το παιδί δεν ασκούν τη γονική μέριμνα και έτσι η αστυνομία, αργά κατά τη γνώμη μου, μας ενημέρωσε για την εξαφάνιση του παιδιού».

Τι λέει η γιαγιά με την οποία βρίσκεται τώρα η μικρή Αντωνία στο protothema.gr 

”Έχω παραβιάσει μία απόφαση, την παραβίασα με μοναδικό γνώμονα να προστατέψω αυτό το παιδί. Έχω επίγνωση των συνεπειών της παραβίασής μου’’, λέει η χαρακτηριστικά η γιαγιά της 8χρονης Αντωνίας και τονίζει πως το μοναδικό πράγμα που προέχει αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα προστατευθεί η εγγονή της.

Η γιαγιά της 8χρονης εξηγεί ότι: ‘’Προσπαθώ πολλά χρόνια να λύσω εξωδικαστικά όλο αυτό το θέμα αλλά δεν τα κατάφερα και η μητέρα αποφάσισε να βοηθήσει το παιδί της με ασφαλιστικά μέτρα τα οποία ξεκίνησαν τέλος Ιουνίου. Μπορεί να πήρε την επιμέλειά του αλλά μετά η γιαγιά από την πλευρά του πατέρα ζήτησε την επιμέλεια με κύριο αίτημα και εγώ επικουρικά και την πήρα με προσωρινή διαταγή για να είναι το παιδί καλά και ασφαλές. Μετά δόθηκε στην γιαγιά από την πλευρά του πατέρα’’.

Όπως λέει ο λόγος που αποφάσισε να παραβιάσει την δικαστική απόφαση με την οποία δίνονταν η επιμέλεια του παιδιού στην άλλη του γιαγιά είναι γιατί η ίδια, η μικρή Αντωνία της ζήτησε να μην επιστρέψει στο πατρικό περιβάλλον.

‘’Μου είπε ξεκάθαρα: ‘’Βοήθησέ με γιαγιά, σε παρακαλώ μην με αφήσεις να με πάρουν. Μη με δόσεις’’. Έτσι αποφάσισα να την κρατήσω. Θέλω να τονίσω ότι αρχές του μήνα πήρα την άλλη γιαγιά τηλέφωνο να μιλήσουμε, να ρίξουμε τους τόνους και να συνεννοηθούμε μεταξύ μας για να βοηθήσουμε την μικρή. Πίστευα ότι εξηγώντας της κάποια πράγματα θα είχε καλύτερη συμπεριφορά απέναντι του. Δυστυχώς ο τρόπος που με αντιμετώπισε ήταν κακός. Της πρότεινα μάλιστα να πάει το παιδί να μείνει λίγες ημέρες με την προυπόθεση ότι θα μείνει μαζί της να περάσουν καλά, για να ηρεμήσει η μικρή και να μην φοβάται, γιατί τους φοβάται. Το παιδί έχει απειληθεί επανειλημμένως του έχουν φερθεί πολύ άσχημα. Με τον τρόπο που μιλούσε πήρα λοιπόν πίσω όσα είπα. Η μικρή με άκουσε μου είπε: ‘’σε παρακαλώ γιαγιά μη το κάνεις’’.

Η γιαγιά της ανήλικης υποστηρίζει ακόμη πως έχει στη διάθεσή της, ηχογραφημένες μαρτυρίες της εγγονής όπου η 8χρονη εξιστορεί τα όσα βίωνε στο οικογενειακό περιβάλλον από την πλευρά του πατέρα.

‘’Μου έχει πει τι βίωνε και ορισμένες μαρτυρίες του παιδιού είναι ηχογραφημένες και είναι στη διάθεση των Αρχών. Μιλάμε για ένα παιδάκι που δηλώνει ότι δεν θέλω να πάω γιατί μου συμβαίνει αυτό κι αυτό. Τι παραπάνω πρέπει να πει ένα παιδί; Εκείνο ξέρει καλύτερα από όλους τι έχει βιώσει. Το όλο θέμα προβλήθηκε ψευδώς. Προσπαθώ να βρω ένα τρόπο για να προφυλάξω την εγγονή μου και την κόρη μου για να μπορέσω να πάω στον εισαγγελέα να εκθέσω τα όποια στοιχεία έχω. Να μιλήσω μαζί του και βεβαίως να δικαστώ για την παραβίαση που έχω κάνει. Με την προϋπόθεση ότι παιδί βρίσκεται κάπου ασφαλές’’.

Και καταλήγει λέγοντας: ‘’Θέλω να ξέρετε ότι αν έδινα το παιδί στη οικογένεια, θα διέπραττα ένα πολύ σοβαρό αδίκημα αυτό της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο’’.

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν τα όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας από την πλευρά τη μητέρας ο οποίος τονίζει πως ο πατέρας έπαιρνε το ανήλικο κορίτσι ακόμη και σε στέκια όπου γινόταν χρήση ουσιών.

‘’Υπάρχουν στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το παιδί κακοποιείται στην οικογένεια του πατέρα. Το παιδί δεν χάθηκε από την μητέρα όπως έχει γραφτεί, η μητέρα δεν είχε την επιμέλειά του καταρχήν. Το είχε η γιαγιά η οποία δεν το έδωσε γιατί ο πατέρας του το πήγαινε σε στέκια ναρκομανών. Αυτή είναι η όλη η ιστορία και γι’ αυτό η γιαγιά αποφάσισε να μη το δώσει. Εμείς αυτή τη στιγμή ετοιμαζόμαστε να κάνουμε μία μήνυση κατά της γιαγιάς και του μπαμπά. Γιατί η γιαγιά ως ηθικός αυτουργός το έδινε στον πατέρα του ενώ απαγορευόταν για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του γιου της. Έκανε βόλτες ο πατέρας και τα χρησιμοποιούσε στα στέκια των ναρκομανών για να παίρνει φθηνά ναρκωτικά. Τα λέει το παιδάκι αυτά. Θα προσκομίσω στη μήνυση της απομαγνητοφωνημένες μαρτυρίες του παιδιού και θα κάνουμε αίτηση ανάκλησης του ασφαλιστικού μέτρου’’, λέει ο κ. Βαμιαδάκης Κωνσταντίνος, δικηγόρος της οικογένειας από την πλευρά της μητέρας.

Να σημειωθεί για ακόμα μία φορά, ωστόσο πως παρά τα όσα υποστηρίζει η πλευρά της μητέρας η απόφαση του δικαστηρίου έδωσε την επιμέλεια στην γιαγιά από την πλευρά του πατέρας της 8χρονης Αντωνίας.

Δείτε το βίντεο με το χρονικό της υπόθεσης:

Πηγή:protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ