Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Γι’ αυτό κλείνουμε τα κινητά μας στο αεροπλάνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όποιος έχει ταξιδέψει με αεροσκάφος σίγουρα έχει ακούσει την οδηγία για την απενεργοποίηση του κινητού του τηλεφώνου ή κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής. Υπάρχει, όμως, κίνδυνος για την πτήση;

Την εποχή που τα κινητά τηλέφωνα έμπαιναν στην… καθημερινότητά μας, οι αεροπορικές εταιρίες αποφάσισαν να μην επιτρέπουν την χρήση τους κατά την διάρκεια μιας πτήσεις και σύμφωνα με τον… μύθο, το σήμα ήταν ικανό να προκαλέσει… αλαλούμ στα ηλεκτρονικά του αεροσκάφους, κάτι που θα ήταν καταστροφικό, μια και το αεροπλάνο θα ήταν ακυβέρνητο. Ωστόσο, έπειτα από μερικές δεκαετίας, δεν έχει αποδειχθεί καμία πτώση εξαιτίας ενεργοποιημένης ηλεκτρονικής συσκευής.

Σύμφωνα με μελέτες σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 10 χιλιάδες πόδια, όταν ένα κινητό τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο, υπάρχουν μερικές πιθανότητες παρεμβολής στα συστήματα ενός αεροσκάφους, μια και το σήμα εκπέμπεται από κεραία σε κεραία. Όμως, ακόμα και αυτό δεν είναι ικανό να… ρίξει ένα αεροσκάφος, απλά οι πιλότοι θα έχουν μεγαλύτερη… δουλειά στην «καμπίνα» τους.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν επιτρέπεται η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου ή μιας ηλεκτρονικής συσκευής με ασύρματη δικτύωση κατά την απογείωση και την προσγείωση ενός αεροπλάνου, όπου οι πιλότοι έχουν μεγάλο… έργο και απαιτείται μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Πάντως, από το 2014 η Ευρωπαϊκή Αεροπορική Επιτροπή Ασφαλείας, έχει αποφασίσει πως οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν αποτελούν κίνδυνο για μία πτήση και έχουν… επιβάλει στις αεροπορικές εταιρείες να αποδείξουν πως τα συστήματά τους μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς παρεμβολές από το σήμα ενός κινητού τηλεφώνου. Μάλιστα, μερικές εξ αυτών επιτρέπουν την ασύρματη δικτύωση, έναντι αμοιβής, κυρίως για πολύωρες πτήσεις.

Πηγή:onsports.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ