Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Για τους χειμερινούς κολυμβητές του Ρεθύμνου κάθε μέρα είναι Θεοφάνεια!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ήμερα πριν από τον εορτασμό των Θεοφανείων, είπα να μπω στο κλίμα συναντώντας τα δελφινάκια του Ρεθύμνου. Τους χειμερινούς κολυμβητές της πόλης μας, δηλαδή, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο τη σύνδεση του Ρεθύμνου με το υδάτινο στοιχείο και είναι από τους πρώτους που προετοιμάζουν το έδαφος για την ημέρα των Φώτων.

Συνάντησα, που λέτε, τους κολυμβητές στο γνωστό στέκι τους, δηλαδή κάτω από τα «ηλιοβασιλέματα», εκεί όπου η Εύα Βαβουράκη με ενημέρωσε ότι υπήρχε «Αλλοίωση και Χοχλάδα! Η θάλασσα είναι παγωμένη και ρίχνει κουκοσάλι, δηλαδή χαλάζι. Τα κύματα μπορεί να είναι λίγο μεγάλα… αλλά κατά άλλα είναι υπέροχα!»

Σήμερα ο καιρός μπορεί να μην ήταν και ο καλύτερος, αυτό όμως άφησε παντελώς αδιάφορους τους κολυμβητές οι οποίοι είχαν ήδη κλείσει ραντεβού στο ίδιο σημείο για την καθημερινή βουτιά τους, ως ένδειξη συμπαράστασης -κατά κάποιο τρόπο- όλων εκείνων των θαρραλέων μη χειμερινών κολυμβητών που αποφάσισαν να πέσουν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό.

Σε κάθε περίπτωση, ο φετινός χιονιάς άγγιξε την Κρήτη σε βαθμό να ακούμε τα χαριτωμένα «παραπονάκια» ακόμη και από τους συνηθισμένους χειμερινούς κολυμβητές του Ρεθύμνου. Από ότι μας λένε, πέρυσι τον Δεκέμβριο είχαν κάνει πολλές χειμερινές βουτιές χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, σαν γνήσια δελφινάκια που είναι. Τον φετινό Δεκέμβριο, όμως, κανένας δεν κατάφερε να… πλατσουρίσει τόσο όσο θα ήθελε.

Ευτυχώς το 2017 μπήκε φουριόζο και ηλιόλουστο προμηνύοντας καλύτερες μέρες -κι ακόμα καλύτερες βουτιές- για τη συνομοταξία τους.

Χαρά στο κουράγιο τους!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ