Χωρίς κατηγορία
Γήρανση εγκεφάλου: 6 τροφές για μυαλό «ξυράφι»
Η κληρονομικότητα και η άσκηση είναι δύο παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου και μειώνουν τον κίνδυνο για την εκδήλωση άνοιας και Αλτσχάιμερ.
Ένας άλλος, εξίσου σημαντικός παράγοντας, είναι η διατροφή. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει την αξία συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην καλύτερη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη.
Φλαβονόλες & κακάο
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τάουμπ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης όχι απλώς μπορεί να «φρεναριστεί», αλλά ακόμη και να βελτιωθεί αισθητά χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Αδερφή Γιώργου Λυγγερίδη: «Έχω πολλή οργή μέσα μου – Ένας άνθρωπος καιγόταν ζωντανός και τα επεισόδια συνεχίζονταν»
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Κρήτη: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε στο Ηράκλειο – Έχει μέγεθος 1,5 στρέμμα!
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρεθυμνιώτισσα διαμαρτύρεται για τα δέντρα που κόβουν έξω από το σπίτι της