Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Βοήθησε κι εσύ! Γνωστή Χανιώτισσα αντιμέτωπη με τις δυσκολίες ατόμων με κινητικά προβλήματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας σε αναπηρικό καροτσάκι, όταν χρειάζεται να κινηθούν στο κέντρο της πόλης, εντόπισε μία νεαρή Χανιώτισσα επιχειρηματίας.

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, η οποία μετά από αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ, ζει και εργάζεται πλέον στα Χανιά, έχει βιώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς ένα από αυτά είναι και η αγαπημένη της αδερφή Taty.

Η Taty ζει στις ΗΠΑ και κατάφερε μόλις πέρυσι να έρθει στα Χανιά και να παρευρεθεί στο γάμο της αδερφής της. Όπως λέει η Αλεξάνδρα Μανουσάκη: «Με την αδερφή μου την Taty, ήμασταν πάντα πολύ κοντά η μία στην άλλη. Για μένα ήταν πολύ δύσκολο το ότι δεν μπορούσε να έρθει να με δει στα Χανιά όλα αυτά τα χρόνια. Το ταξίδι από τις ΗΠΑ είναι σίγουρα πολύ μεγάλο, αλλά ο κύριος λόγος είναι ότι η Κρήτη δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένη ώστε να φιλοξενήσει ανθρώπους σε αναπηρικά καροτσάκια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές ούτε η νοοτροπία που θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες ανθρώπων με κινητικά προβλήματα»

Μέσω του Οινοποιείου Μανουσάκη, έχουν γίνει προσπάθειες να βοηθηθούν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες αφενός με το να συγκεντρωθούν χρήματα μέσω διαφόρων events, αφετέρου με το να ενημερωθεί ο κόσμος και να περάσει το μήνυμα ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

«Με την επίσκεψη της Taty όλες αυτές οι σκέψεις, έγιναν ένα δυνατό χαστούκι όταν αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα μετακίνησης στο κέντρο της πόλης των Χανίων» λέει η κα Μανουσάκη.

Γι αυτό το λόγο γεννήθηκε τo respectlife.gr, μια πλατφόρμα που έχει ως σκοπό να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει όλους, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα κατά τη μετακίνησή τους στην πόλη των Χανίων. Η εκστρατεία ενημέρωσης βασίζεται σε βίντεο που εσείς θα δημιουργείτε σχετικά με τις συνθήκες μετακίνησης που βιώνετε στην πόλη σας. Το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους η οποία θα αναδείξει την παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους ανθρώπους σε αναπηρικά αμαξίδια. Το βίντεο αποτελεί μία πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Μανουσάκη, του Οινοποιείου Μανουσάκη, της Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής (Pancretan Association of America/PAA) σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής βίντεο Indigo View.

Η στάθμευση σε χώρους που προορίζονται για άτομα με κινητικά προβλήματα, η παρακώλυση κεκλιμένων επιπέδων πρόσβασης, η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο, καθώς και η πραγματικότητα της ελλιπούς χωροταξίας είναι τα κύρια θέματα που θα θίγει αυτή η ταινία μικρού μήκους. Θα δείξουμε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά αλλάζοντας τις συνήθειές του και απαιτώντας καλύτερα πρότυπα από την κοινότητά του.

Η κινηματογράφηση αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το χειμώνα και σύντομα θα ακολουθήσει η κυκλοφορία της ταινίας! Η ιδέα είναι να αποτελέσει viral video που θα στρέψει τα μάτια όλων μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές μας.

Το βίντεο θα έχει αντίκτυπο στη νοοτροπία που υπάρχει όσον αφορά τα άτομα με αναπηρίες εδώ στην Κρήτη, αλλά και γενικά στην Ελλάδα. Το ζήτημα της μετακίνησης στην πόλη αφορά πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και όχι μόνο τα άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια. Αφορά και τις οικογένειες με μωρά σε καρότσι, τους πεζούς, ηλικιωμένους και άλλους.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βοηθήσετε:

1) Μοιραστείτε τις προσωπικές σας ιστορίες (βιντεοσκόπηση από το κινητό) σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε κατά τη μετακίνηση στην πόλη σας. Ανεβάστε την ιστορία σας στην πλατφόρμα #RespectLife ώστε να μας δώσετε έμπνευση για να δημιουργήσουμε το σενάριο που θα μας βοηθήσει να θίξουμε τα προβλήματα αυτά.

2) Κάντε μια δωρεά που θα μας βοηθήσει στην χρηματοδότηση της παραγωγής αυτής της ταινίας μικρού μήκους. Οποιοδήποτε ποσό θα αποτελέσει βοήθεια!

Υποστήριξε την εκστρατεία #RespectLife για να βελτιώσουν τα πράγματα στην ζωή των συνανθρώπων μας.

Πηγή:zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ