Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Αύξηση παρουσιάζουν οι γάμοι στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σε ενδυνάμωση του γαμήλιου τουρισμού στοχεύουν αυτήν την περίοδο οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες του Ρεθύμνου, επενδύοντας πιο δυναμικά σε μια ελπιδοφόρα και πολλά υποσχόμενη μορφή τουρισμού, που χρόνο με το χρόνο παρουσιάζει σημαντική άνθιση και προοπτικές.Τα τελευταία χρόνια το Ρέθυμνο ανεβάζει σταδιακά τον πήχη στον γαμήλιο τουρισμό, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που επιθυμούν να δώσουν το «στίγμα» της κοινής τους ζωής σε ένα πανέμορφο σκηνικό με φόντο το απέραντο γαλάζιο και το μοναδικό τοπίο της πόλης του Ρεθύμνου. Μάλιστα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του δήμου Ρεθύμνου αυξάνονται συνεχώς εκείνοι που επιλέγουν το Ρέθυμνο για την πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους, απολαμβάνοντας το σύνολο των προσφερόμενων, στον κλάδο, υπηρεσιών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στις προτιμήσεις των νέων ζευγαριών για την τέλεση του πολιτικού τους γάμου έρχονται σταθερά πρώτες συγκεκριμένες τοποθεσίες, όπως το φρούριο της Φορτέτζας, οι παραλίες και η απέραντη αμμουδιά με φόντο την πόλη του Ρεθύμνου και η παλιά πόλη. Εκεί, επιλέγουν να δώσουν όρκους αιώνιας αγάπης και να απαθανατίσουν τις στιγμές που θα τους συνοδεύουν για μια ολόκληρη ζωή.

Όπως έχει επισημανθεί στο παρελθόν, πρόκειται για μια μορφή τουρισμού με ιδιαιτερότητες και σημαντικές προοπτικές καθώς περικλείει και συνδυάζει επιπλέον άξονες που κατατάσσονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού, όπως η γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, τα μνημεία και τα αξιοθέατα και την τοπική παράδοση και φιλοξενία. Είναι οι τομείς στους οποίους οι φορείς του τουρισμού επενδύουν διαχρονικά και περιλαμβάνονται πάντοτε στoν σχεδιασμό για την προβολή του νομού, και όπως είναι φυσικό και στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Επιπλέον, ο γαμήλιος τουρισμός αποδεικνύει συνεχώς πως μπορεί να στηρίξει αποτελεσματικά την τοπική οικονομία, αφού ο δήμος Ρεθύμνου στοχεύει σε ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» γάμων μέσα από υπηρεσίες που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τα ζευγάρια στη διάρκεια της προετοιμασίας του γάμου τους. Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν σημαντικά οι εταιρείες διοργάνωσης γάμων που υπάρχουν στο Ρέθυμνο, προκειμένου μέσα από αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες να διαμορφώσουν ένα ονειρεμένο σκηνικό για τους μελλόνυμφους.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ «ΒΗΜΑ» ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο προγραμματισμός του τμήματος τουρισμού του δήμου Ρεθύμνου που επεξεργάζεται πλέον το «επόμενο βήμα», εστιάζει σε δύο σκέλη, την ενδυνάμωση και ενίσχυση υπηρεσιών και υποδομών σε ό,τι αφορά την εσωτερική οργάνωση και την προβολή στις διεθνείς αγορές. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ των αρμόδιων φορέων του τμήματος τουρισμού του δήμου Ρεθύμνου και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο στο Ρέθυμνο καθώς και σύσκεψη της επιτροπής τουρισμού για τον καλύτερο συντονισμό και την οργάνωση της προβολής και της συνολικής δραστηριότητας.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση η Αντιδήμαρχος τουρισμού, προβολής και πρασίνου του δήμου Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπιρλιράκη: «Το επόμενο βήμα μετά από πρόταση των αντιδημάρχων είναι η υπηρεσία, το γραφείο πολιτικών γάμων να τονωθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να τελέσουν πολιτικό γάμο. Στοχεύουμε σε βελτίωση των υποδομών, των χώρων που τελούνται οι γάμοι, όπως το φρούριο της Φορτέτζας, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την ενίσχυσή τους με ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα, στο πλαίσιο της νέας ιστοσελίδας για τον τουρισμό που έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό θα προβάλλεται ο γαμήλιος τουρισμός μέσα από ένα πολύ σοβαρό και δυναμικό υλικό, ενώ ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της επιτροπής τουρισμού περιλαμβάνει συμμετοχή στις διεθνείς γαμήλιες εκθέσεις για την καλύτερη προβολή και την προσέλκυση ξένων επισκεπτών».

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΑΜΗΛΙΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΟ 2016

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος τουρισμού του δήμου Ρεθύμνου τη φετινή χρονιά από τους συνολικά 244 πολιτικούς γάμους που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο οι 119 αφορούσαν Έλληνες, ενώ οι 125 άλλες εθνικότητες. Πιο συγκεκριμένα, από τις 125 αυτές εθνικότητες την «πρωτιά» έχουν οι Βρετανοί, με τον συνολικό αριθμό των 35, ενώ ακολουθούν οι Γερμανοί με 19 γάμους. Τρίτοι έρχονται οι Σκανδιναβοί που -όπως φαίνεται- πραγματοποίησαν 15 πολιτικούς γάμους και ακολουθούν ποικίλες άλλες εθνικότητες. Αξίζει να σημειωθεί πως το 50% των πολιτικών γάμων τελέστηκαν στο δημαρχείο Ρεθύμνου και το 7% στην αίθουσα του Αγίου Λαζάρου, ενώ 31 γαμήλιες τελετές πραγματοποιήθηκαν στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του νομού.

Το 2016 αυξήθηκαν συνολικά, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι πολιτικοί γάμοι στο Ρέθυμνο, αφού το 2014 τελέστηκαν συνολικά 201, το 2015, 198 ενώ το 2016 έφτασαν τους 244 μέχρι σήμερα. Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τους γάμους αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκαν τα έτη αυτά, το 2014 το σύνολο ήταν 93 γάμοι διαφόρων εθνικοτήτων, το 2015, 68 ενώ τη φετινή χρονιά μέχρι σήμερα στο Ρέθυμνο τέλεσαν τους γάμους τους 125 ζευγάρια από χώρες του εξωτερικού.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

 

Πηγή: goodnet

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ