Βρειτε μας στα Social Media

Αυτή την Εθνική θέλουμε!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανατριχίλα πριν την έναρξη, αλλά και κατά τη διάρκεια του ματς.

Ελλάδα και Κύπρος μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μέσα σε αποθέωση από 15 χιλ. κόσμο (ανάμεσά τους και 200 Κύπριοι), τραγούδησαν παρέα τον εθνικό ύμνο, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα!

Στα του αγώνα, η Εθνική ήταν ανώτερη και επικράτησε δικαίως 2-0 χάρις στα γκολ των Μήτρογλου (12’) και Μάνταλου (42’), κάνοντας το δύο στα δύο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έδειξε, δε, για δεύτερο σερί παιχνίδι πως γίνεται ξανά ΟΜΑΔΑ με όλα τη σημασία της λέξης, με τη συμβολή του Μίχαελ Σκίμπε να είναι σαφώς καταλυτική, ενώ φάνηκε πως έχει πολύ μέλλον και όσο έχει τους Μάνταλο και Φορτούνη σε μεγάλες βραδιές (όπως σήμερα), μπορεί να πετύχει πολλά!

Το ματς

Η Ελλάδα μπήκε… μουδιασμένα στα πρώτα λεπτά, με την Κύπρο να προσπαθεί από τα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά με τον Χαραλαμπίδη να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Καρνέζη. Δεν το πέτυχε, όμως, και η «γαλανόλευκη» άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Κάπως έτσι, στο 12’ σε μια φάση διαρκείας ήρθε το γκολ. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Δημητρίου αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Στη συνέχεια της φάσης, ο Τζαβέλλας πίεσε τον Χαραλαμίδη ο οποίος έπεσε ζητώντας φάουλ με τον Κράλοβετς να δείχνει ξανά να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τον Φορτούνη να επωφελείται και να στρώνει στον Μήτρογλου που με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο ωστόσο οι καλές στιγμές… απουσίαζαν. Η Ελλάδα είχε την κατοχή, ο Σκίμπε έβλεπε Φορτούνη και Μάνταλο να βρίσκονται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο αλλά και τους Μανωλά-Παπασταθόπουλο να είναι απροσπέλαστοι στα μετόπισθεν και με δικές τους μπαλιές να βγάζουν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τα δύο μπακ. Προτού, πάντως, γίνει το 2-0, η Εθνική είχε μια πολύ μεγάλη στιγμή. Ο Μάνταλος έδωσε στον Φορτούνη, αυτός με τρομερή ντρίμπλα άδειασε τον Χαραλάμπους στο ύψος του κέντρου και με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Μήτρογλου, ο οποίος προσπάθησε να τσιμπήσει τη μπάλα πάνω από τον Παναγή, κάνοντας κακό τελείωμα (34’). Οκτώ λεπτά μετά, όμως, ο Παναγή πήγε να δώσει με το χέρι στον Λαΐφη αλλά έδωσε ουσιαστικά ασίστ στον Μάνταλο, που δεν δυσκολεύτηκε να τον κρεμάσει.

Η Κύπρος προσπάθησε να αιφνιδιάσει με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 47ο λεπτό, ο Κάστανος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μυτίδης έπιασε την κεφαλιά προλαβαίνοντας τον Καρνέζη αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Χαραλάμπους έσπασε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Εφρέμ ο οποίος σούταρε με πολύ δύναμη, η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά βρήκε στο κεφάλι του Μυτίδη και πέρασε άουτ. Αυτή η φάση αφύπνισε τους παίκτες του Σκίμπε που ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 62’ είχαν μια πολύ καλή στιγμή για να πετύχουν και τρίτο τέρμα. Ο Τοροσίδης σένταρε από τα δεξιά, ο Μήτρογλου έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τους δύο προπονητές να προβαίνουν σε αλλαγές. Ο μεν Σκίμπε για να φρεσκάρει την Ελλάδα, ο δε Χριστοφόρου για να κάνει πιο επιθετική την Κύπρο. Μέχρι το φινάλε του ματς, πάντως, η Κύπρος είχε μια μόλις ευκαιρία για να μπει ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης του βαθμού. Ωστόσο, ο Καρνέζης μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Κάστανου μέσα από την περιοχή στο 83ο λεπτό. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων δε, ο Φορτούνης πήγε να βάλει ένα τρομερό γκολ με βολέ (το άξιζε βάσει της εικόνας του) αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, περνώντας ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το τελικό σφύριγμα του Κράλοβετς βρήκε νικήτρια την Ελλάδα, που έκανε το 2/2 στα Προκριματικά του Μουντιάλ. Από την άλλη μεριά, οι Κύπριοι αρκέστηκαν στο ζεστό χειροκρότημα των 15 χιλ. Ελλήνων που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας (89’ Καρέλης), Μανιάτης, Σταφυλίδης (70’ Παπαδόπουλος), Μάνταλος, Φορτούνης, Μπακασέτας (78’ Χολέμπας), Μήτρογλου.

Κύπρος (Χριστάκης Χριστοφόρου): Παναγή, Τζούνιορ, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Χαραλαμπίδης (66’ Χριστοφή), Μυτίδης (83’ Μακρής), Λαμπάν, Αρτυματάς (78’ Κυριακού), Λαΐφης, Κάστανος.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Βέλγιο-Βοσνία 4-0
(26’ αυτ. Σπάχιτς, 29’ Αζάρ, 60’ Αλντερβάιρελντ, 79’ Λουκακού)

Εσθονία-Γιβραλτάρ 4-0
(47’, 70 Κάιτ, 52’ Βασίλιεφ, 88’ Μοσνίκοφ)

Ελλάδα-Κύπρος 2-0
(12’ Μήτρογλου, 42’ Μάνταλος)

Βαθμολογία

1. Βέλγιο 6 (7-0)

2. Ελλάδα 6 (6-1)

3. Βοσνία 3 (5-4)

4. Εσθονία 3 (4-5)

5. Κύπρος 0 (0-5)

6. Γιβραλτάρ 0 (1-8)

Η επόμενη αγωνιστική (10/10):

Βοσνία-Κύπρος

Εσθονία-Ελλάδα

Γιβραλτάρ-Βέλγιο

 

Πηγή: sport-fm

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ