Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που απαγορεύεται να καθαρίσεις με χαρτί κουζίνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι το πιο χρήσιμο πράγμα που υπάρχει στην κουζίνα. Το δικό μου σπίτι φιλοξενεί πάντα την jumbo συσκευασία και είναι το πρώτο που πιάνεται στο χέρι όταν υπάρχει ανάγκη. Χύθηκε ο καφές; Έπεσαν τα ψίχουλα στο πάτωμα; Βράχηκε με νερό ο πάγκος; Άφησες κάποιος το κουτάλι στο τραπέζι; Για όλα η απάντηση είναι το χαρτί κουζίνας.

Λατρεία μεγάλη. Με μία μόνο κίνηση έχεις το όπλο καθαριότητας στο χέρι. Ξετυλίγεις και καθαρίζεις στο λεπτό χωρίς τύψεις για όσα συνέβησαν. Διορθώνει κάθε λάθος. Είναι βολικό, απορροφητικό, οικονομικό και κάνει για όλες τις χρήσεις.

Έλα όμως που όσο κι αν το χρησιμοποιείς υπάρχουν και κάποιες κόκκινες γραμμές. Κάποιες  συμβουλές  να ακολουθήσεις. Έχει κι αυτό τις αδυναμίες του που δεν είναι άλλες από τα χνούδια που αφήνει. Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να αποφεύγεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Χαλιά-Μοκέτες

Έπεσε υγρό πάνω στο χαλί και θέλεις να το καθαρίσεις. Αν χρησιμοποιήσεις χαρτί κουζίνας καλό θα ήταν να μην τρίψεις επίμονα την επιφάνεια γιατί θα βραχεί και θα αφήσει λευκά στίγματα. Μπορείς πολύ απλά να πάρεις μπόλικο και να το ταμπονάρεις πάνω στη βρεγμένη επιφάνεια.

Καστόρινα παπούτσια

Τα ίδια και με τα παπούτσια. Για κάποιο λόγο κυκλοφορούν στην αγορά ειδικά πανάκια για τα σουέντ μποτάκια σου. Αν αποπειραθείς να απαλλαγείς από τη βρωμιά τρίβοντας με χαρτί κουζίνας το πιο πιθανό είναι να αλλοιώσεις χρώμα και υφή.

Γυαλιά

Θέλεις κάτι γρήγορο για να τα φορέσεις και να φύγεις αλλά όσες φορές κι αν προσπάθησα να καθαρίσω τα γυαλιά με χαρτί αναγκάστηκα να ξοδέψω τον διπλάσιο χρόνο. Τα γυαλιά ηλίου και οράσεως καθαρίζονται με υγρό σαπούνι και άφθονο νερό ενώ σκουπίζονται με πετσέτα.

Οθόνες

Η σκόνη μπορεί να προκαλέσει γρατσουνιές στις οθόνες σου για αυτό και θα πρέπει να έχεις ειδικά πανάκια από μικροΐνες.

Ξύλινες επιφάνειες

Το ξύλο έχει φυσικά ”σκασίματα” τα οποία μπορεί να χαλάσεις τρίβοντας με χαρτί. Ακόμα μπορείς να γεμίσεις μικρά λευκά κομματάκια όλη την επιφάνεια που δε θα φύγουν και τόσο εύκολα.

 

Πηγή: ladylike

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ