Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Αποχωρεί από την κούρσα για την Creta Farms ο Σπ. Θεοδωρόπουλος

Δημοσιεύτηκε

στις

creta farms
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος και βασικός μέτοχος της αλλαντοβιομηχανίας ΝIΚΑΣ, δεν θα καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της Creta Farms ενώ αύριο 6 Νοεμβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι συζητείται νέο αίτημα των τραπεζών προς το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου για μεταρρύθμιση της προσωρινής διαταγής με την οποία διορίστηκε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο στην εταιρία μέσω της οποία αποκαλύπτεται ότι οι τράπεζες δεν έχουν λάβει ενέχυρο ούτε τα σήματα και τις ευρεσιτεχνίες ούτε την απαίτηση περίπου 9 εκ ευρώ από την Ευρωκρέτα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον κ. Θεοδωρόπουλο η Creta Farms παρουσιάζει ανυπέρβλητα προβλήματα που καθιστούν την επένδυση μη αποδοτική για τον όμιλο ΝΙΚΑΣ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η μελέτη των στοιχείων, μετά το άνοιγμα του data room σε όσους υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας, αποκάλυψε την πραγματική κατάσταση της εταιρίας και απογοήτευσε το επιτελείο της ΝΙΚΑΣ το οποίο προχώρησε σε αρνητική εισήγηση, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Mr Chipita.

Με την αποχώρηση Θεοδωρόπουλου από της διαδικασία μειώνεται ο αριθμός των υποψηφίων και εικάζεται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων οι δεσμευτικές προσφορές δεν θα υπερβούν τις τρεις.

 

Τι ζητούν οι τράπεζες από το Πρωτοδικείο

Εν τω μεταξύ οι τράπεζες με το αίτημα που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου ζητούν από το δικαστήριο να υπάρχει η δυνατότητα στην προσωρινή διοίκηση να υπογράφει κάθε σύμβαση για την εξασφάλιση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης των 4 εκ ευρώ (προφανώς τίθεται ζήτημα μη δυνατότητας υπογραφής τέτοιας σύμβασης).

Αναλυτικότερα οι τράπεζες ζητούν η προσωρινή διοίκηση να έχει τη δυνατότητα να υπογράφει εξασφαλιστικές συμβάσεις με τις οποίες η εταιρία θα συστήνει ενέχυρο επί των πραγμάτων και των δικαιωμάτων της και ειδικότερα επί των σημάτων και δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας και επί της απαίτησης των 8,827 εκ ευρώ που διατηρεί έναντι της ΕΥΡΩΚΡΕΤΑ.

Ουσιαστικά οι τράπεζες μέσω της αίτησής τους αποκαλύπτουν δεν έχουν κανένα ενέχυρο επί των σημάτων της εταιρίας (λόγω της κωλυσιεργίας τους καθώς δεν φρόντισαν να τα λάβουν πριν την περίφημη Γενική Συνέλευση) και επικαλούνται την ανάγκη χρηματοδότησης με 4 εκ ευρώ της εταιρίας ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί.

Σε ότι αφορά στην απαίτηση έναντι της Ευρωκρέτα το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τι θα γίνει όταν επιχειρήσουν να την τεκμηριώσουν και πολύ περισσότερο να την εισπράξουν δεδομένου ότι πρόκειται για συνδεδεμένη εταιρία με κοινούς βασικούς μετόχους με την Creta Farms.

Πηγή: bankingnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ