Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Αμερική: 10 λεπτομέρειες που δεν γνωρίζετε για τον Λευκό Οίκο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δείτε παρακάτω μερικές λεπτομέρειες για το Λευκό Οίκο που δεν ξέρετε!

Που βρίσκεται ο Λευκός Οίκος; Πόσοι άνθρωποι εργάζονται για ένα γεύμα; Πόσα δωμάτια διαθέτει και πώς παραμένει πάντα λευκός; Είναι μερικές από τις λεπτομέρειες, πληροφορίες για τις οποίες συλλέξαμε και σας τις παραθέτουμε αμέσως!

Βρίσκεται Ο Λευκός Οίκος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι μια από τις πιο διάσημες «κατοικίες» του πλανήτη ολόκληρου. Αρκετοί ίσως να γνωρίζουν πως βρίσκεται στην Ουάσιγκτον ελάχιστοι όμως πως βρίσκεται επί της οδού Πενσυλβάνια και αριθμού 1600. Σε περίπτωση που χρειαστεί ποτέ να κάνετε μια επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο!

a

Τα επιμέρους Η Προεδρική Οικία, που είναι κάτι παραπάνω από 5.000 τ.μ., διαθέτει 130 δωμάτια, 35 μπάνια, 400 πόρτες και μόλις 150 παράθυρα. Μετά από αυτό μάλλον κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί ξανά για το καθάρισμα του σπιτιού.

Γεύμα Το προσωπικό της κουζίνας της Οικίας βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός γεύματος 140 καλεσμένων.

Ανακαίνιση Το κόστος για μια ανακαίνιση του Λευκού Οίκου εκτιμάται πως είναι ιδιαίτερα υψηλό αν αναλογιστεί κανείς πως η ανακαίνιση που έγινε για τον 33ο Πρόεδρο, Τρούμαν, κόστισε κάτι παραπάνω από 48 εκατομμύρια ευρώ, το 1949, παρακαλώ!  Για το σήμερα μια εκτίμηση για την αγορά ολόκληρου του Προεδρικού Μεγάρου έχουμε από πρόσφατο δημοσίευμα των Times που αναφέρει πως το ποσό κυμαίνεται μεταξύ 80 και 223 εκατομμυρίων ευρώ.

b

Πισίνα Ο 32ος κατά σειρά πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ρούζβελτ, FDR όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν εν συντομία, ήταν αυτός που δημιούργησε πισίνα εντός του Λευκού Οίκου. Ο Νίξον πάλι μετά την έκανε χώρο για τους δημοσιογράφους.

Λευκός; Για να παραμένει πάντα λευκός ο Λευκός Οίκος (!) χρειάζεται 2.158 λίτρα χρώματος. Το 1994 πάντως, που τον πέρασαν ένα χεράκι,  κόστισε στους φορολογούμενους 252.000 ευρώ! Μόνο έτσι όμως μένουν οι «Οίκοι» λευκοί κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά!

c

Όροφοι Το Προεδρικό Μέγαρο απαρτίζεται από 6 ορόφους (από αυτούς που ξέρουμε τουλάχιστον) και διαθέτει 3 ανελκυστήρες με τον πρώτο από αυτούς να έχει εγκατασταθεί το 1881 (υδραυλικής τεχνολογίας φυσικά ανάλογη της εποχής εκείνης) από τον 21οΠρόεδρο Άρθουρ.

Διακόσμηση Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως η Jackie Kennedy τη δεκαετία του ’60 εισηγήθηκε τη σύσταση επιτροπής με σκοπό την ανανέωση της εσωτερικής διακόσμησης του Λευκού Οίκου. Έκτοτε, όλες οι πρώτες κυρίες της Αμερικής την ευγνωμονούν αφού η καθεμιά με το που αναλαμβάνει το νέο της «νοικοκυριό» κάνει και τις αλλαγές της!

d

Αθλητισμός Το ότι είναι μεγάλοι οπαδοί του καθημερινού αθλητισμού (!) είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Αυτό μάλλον θα δικαιολογεί και το γεγονός πως κάθε πρόεδρος στη θητεία του κατασκεύαζε και μια αθλητική εγκατάσταση από πισίνες μέχρι γήπεδα του γκολφ.

Χόμπι Το ίδιο και με τα χόμπι. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε προέδρου όλο και κάποια προσθήκη γινόταν ανά προεδρική θητεία. Εξ ου και οι αίθουσες κινηματογράφου, μπιλιάρδου, μουσικού δωματίου και πολλά άλλα!

 

Πηγή: spirossoulis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ