Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ένα μοναδικό ταξίδι στην Αφρική με αφετηρία την Σητεία

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αεροδρόμιο της Σητείας θα αποτελέσει την αφετηρία ενός μοναδικού ταξιδιού στους αιθέρες το επόμενο διάστημα!

Σήμερα και αύριο δέκα αεροσκάφη αντίκες που κατασκευάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ακολουθώντας τα βήματα των πρωτοπόρων πτήσεων της δεκαετίας του 1920, θα πραγματοποιήσουν ένα μοναδικό ιπτάμενο ράλι «Vintage Air Rally (VAR)», σε όλη την Αφρική έχοντας σαν σημείο εκκίνησης τη Σητεία.

Προς στήριξη θα συμμετέχουν επιπλέον 3 ελικόπτερα και 10 σύγχρονα αεροπλάνα.

Το Vintage Air Rally έχει παγκόσμια εμβέλεια αφού οι ομάδες που θα συμμετέχουν προέρχονται από τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Νότια Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Μποτσουάνα, τη Ρωσία και την Ελβετία.

Σήμερα το βράδυ, ημέρα άφιξης των αεροσκαφών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης με δείπνο Gala στο ξενοδοχείο Sitia Beach ενώ την αύριο θα πραγματοποιηθεί επίδειξη των αεροσκαφών.

Τα «μουσειακά» αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από την Σητεία την επόμενη μέρα στις 12/11 όπου οι τολμηροί κυβερνήτες τους θα πετάξουν πάνω από τον Νείλο, τα υψίπεδα της Αιθιοπίας, τις πεδιάδες της Κένυας, τη Ζανζιβάρη και τους καταρράκτες της Βικτωρίας, για να φτάσουν μετά από πέντε εβδομάδες στο σημείο τερματισμού, στο Κέιπ Τάουν.

 

 

Πηγή: cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ