Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Έκαναν οικονομίες… 1,5 εκατ. και βγήκαν στη σύνταξη στα 43- Πώς το πέτυχαν

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι γνωστοί σε όλη την Αμερική με το ψευδώνυμό τους «Mr. and Mrs. 1500», μετά το ρεπορτάζ που έκανε γι’αυτούς το κανάλι CNBC.

Ενα ζευγάρι, ο Καρλ και η Μίντι, αποφάσισαν να πάρουν στα σοβαρά τις αποταμιεύσεις τους. Το 2013 είχαν ήδη περίπου 500.000 δολάρια σε δολάρια και καταθέσεις. Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, έχουν μαζέψει 1,45 εκατομμύριο δολάρια και εξήγησαν στο αμερικανικό κανάλι πώς το πέτυχαν.

AdTech Ad

Στόχος τους ήταν, όπως είπαν, να μαζέψουν χρήματα και να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία 43 ετών. Δημιούργησαν μάλιστα ένα μπλογκ στο οποίο έγραφαν τις εμπειρίες τους και περιέγραφαν τα βήματα που έκαναν για να κατακτήσουν τον στόχο.

Ξεκίνησαν, λοιπόν, με το εξής απλό βήμα: μετρούσαν ακριβώς πόσα χρήματα ξοδεύουν για τους ίδιους και για τα δύο παιδιά τους.

«Η σύζυγός μου κι εγώ γράφαμε όλες τις εμπειρίες μας σε ένα μπλογκ. Κάθε φορά που πηγαίναμε για ψώνια ή πληρώναμε έναν λογαριασμό, το καταγράφαμε», αναφέρει ο Καρλ.

Υπολογίζοντας τα έξοδά τους, όρισαν ότι μπορούν να ζήσουν με 24.000 δολάρια τον χρόνο. Για να νιώθουν άνετα, πρόσθεσαν και 6.000 δολάρια για έξτρα υποχρεώσεις και κατέληξαν στο ποσό των 30.000 δολαρίων ετησίως.

«Υπολόγισα ότι για να βγω στη σύνταξη, αλλά να μπορέσω να βοηθήσω και τα παιδιά μου να σπουδάσουν, μου χρειάζονται περίπου 1 εκατ. δολάρια», έγραψε ο Καρλ στο μπλογκ του.

Το ζευγάρι αποφάσισε να βάζει 2.000 δολάρια τον μήνα σε επενδύσεις, θέτοντας όριο τον Απρίλιο του 2016.

Καθόρισαν, επίσης, ένα ειδικό ποσό για να αποταμιεύουν κάθε μήνα και ανακάλυψαν ότι έτσι είναι ευκολότερο να κόβεις έξοδα και σπατάλες, αφού ξέρεις ακριβώς πόσα χρήματα σου μένουν για να ξοδέψεις.

«Θα εκπλαγείτε αν το κάνετε», έγραψε. «Ξεκινήσαμε να το κάνουμε χαλαρά, λέγοντας «Ουάου, πάλι ξοδέψαμε τόσα πολλά στο σούπερ μάρκετ; Μα, πού είχαμε το μυαλό μας;» Οταν το κάνεις αυτό και υπολογίζεις κάθε έξοδό σου, είναι πιο εύκολο να το κόψεις».

www.economy365.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ