Το Ελευθέριος Βενιζέλος πρώτο στην επιβατική κίνηση το 2015

Shares

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σημείωσε το 2015 τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατών (+19,1%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) το Αεροδρόμιο Αθηνών, το 2015 εξυπηρέτησε 18 εκατ. επιβάτες, καταλαμβάνοντας την 23η θέση μεταξύ των αεροδρομίων της Ευρώπης.

Αναλυτικότερα, οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού άγγιξαν τα 6,4 εκατομμύρια. Οι επιβάτες που ταξίδεψαν ή προήλθαν από ευρωπαϊκές χώρες ήταν 8 εκατομμύρια, ενώ οι επιβάτες για πτήσεις εκτός ΕΕ ήταν 3,6 εκατομμύρια.

Αύξηση όμως υπήρξε και στη μετακίνηση των επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας καθώς εξυπηρέτησαν το 2015 περίπου 42 εκατομμύρια επιβάτες. Σε σχέση με το 2014 κατέγραψαν αύξηση κατά 7,6%. Από τους επιβάτες περίπου 7,5 εκατομμύρια ήταν επιβάτες των πτήσεων εσωτερικού, 27,5 εκατομμύρια επιβάτες των πτήσεων εξωτερικού εντός ΕΕ και 7 εκατομμύρια επιβάτες των πτήσεων εκτός ΕΕ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης είναι το«Χίθροου» του Λονδίνου (75 εκατ. επιβάτες), το «Σαρλ Ντε Γκολ» του Παρισιού (65 εκατ.) και το Μάιν της Φρανκφούρτης (60 εκατ.).

 

Πηγή: cnn

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *