Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τα 10 πιο παράξενα καταλύματα του κόσμου | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην απόλαυση του ταξιδιού πολλοί αναζητούν κι αυτό το «κάτι», ένα στοιχείο λίγο παράξενο αλλά υπέροχο, που θα απογειώσει την ταξιδιωτική εμπειρία.

Για εκείνους που επιλέγουν τους προορισμούς τους συνυπολογίζοντας και το στοιχείο της περιπέτειας κι ετοιμάζονται να «αποδράσουν» από την καθημερινότητα αντικρίζοντας ίσως γνωστά μέρη αλλά από μια άλλη οπτική γωνία, η ιστοσελίδα Sawday’s Canopy & Stars αποκαλύπτει δέκα από τα πιο ξεχωριστά καταλύματα στην Ευρώπη με τιμές που ξεκινούν από τα 90 ευρώ.

Lilla Stugan, Worcestershire 

holiday1

Lilla Stugan σημαίνει «μικρό αγρόκτημα» και η έμπνευση για τη δημιουργία του έχει τις ρίζες της στα ατελείωτα καλοκαίρια που οι ιδιοκτήτες του, οι Martin και Annika, περνούσαν στο εξοχικό τους, στη Σουηδία.

holiday2

Λίμνη Inari, Φινλανδία

holiday3

Με το που μπαίνει ο χειμώνας η λίμνη παγώνει και τότε φιλοξενεί αυτή τη ζεστή- μέσα στη παγωνιά- καμπίνα που είναι τοποθετημένη πάνω σε… παγοπέδιλα (για να μπορούν να φτάσουν εκεί και να απομακρυνθούν όταν έρθει η ώρα).

holiday4

Ο ιδιοκτήτης της καμπίνας Esko τις μεταφέρει στο συγκεκριμένο σημείο με snowmobile. Οι τυχεροί που θα διανυκτερεύσουν εκεί θα απολαύσουν τον αρκτικό νυχτερινό ουρανό αλλά και το Βόρειο Σέλας.

Samsaget Hobbit House, Dordogne, Γαλλία

holiday5

Κάτω από τη χορταριασμένη οροφή του το Hobbit House θυμίζει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του.

holiday6

Ένα ολόκληρο σπίτι- σαν φτιαγμένο για χόμπιτ- με μεγάλο υπνοδωμάτιο, σαλόνι με κρεβάτια που εντοιχίζονται για να ανοίγει ο χώρος και μπάνιο με ζεστό νερό.

Warwick Knight, Gloucestershire

holiday7

Κάποτε το χαρακτήριζαν «Rolls Royce των τροχόσπιτων» και το ανακαινισμένο πλέον Warwick Knight μένει πιστό στις ρίζες του.

holiday8

Cobblenuts, Ντέβον

holiday9

Το καταφύγιο στον κήπο που μάλλον όλοι έχουν κάποια στιγμή θελήσει παίρνει μορφή σε αυτό το σπιτάκι που διαθέτει διπλό κρεβάτι, ξυλόσομπα, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

holiday10

Εργονομικό και λειτουργικό, διαθέτει και καλά ενημερωμένη βιβλιοθήκη και μια άνετη καρέκλα για να αφεθεί κανείς στην απόλαυση της ανάγνωσης.

Mistletoe Treehouse, Monmouthshire 

holiday11

Αυτό το ξύλινο σπίτι μέσα στο δάσος συνδυάζει την θέα από το μπαλκόνι, τη συνύπαρξη με την πλούσια πανίδα της Ουαλίας, τη ζωή μέσα στη φύση και τη χαλάρωση κάτω από τον έναστρο ουρανό.

holiday12

The Saltbox, Κεντ

holiday13

Το Elmley είναι το μόνο Εθνικό Φυσικό Πάρκο της Αγγλίας όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να περάσει τη νύχτα. Κρυμμένο μέσα στα έλη το μικροσκοπικό The Saltbox είναι μια μοντέρνα καμπίνα με διάφανη τη μία πλευρά της.

holiday14

Offa’s Pitch, Shropshire

holiday15

Σαν σπίτι που του έχει μείνει μόνο η στέγη ή σαν ξύλινη σκηνή μοιάζει το Offa’s Pitch. Μπορεί να δείχνει ρουστίκ αλλά διαθέτει και Wi-Fi και υποδαπέδια θέρμανση. Χωρίς καμία πηγή φωτός για χιλιόμετρα αναμφίβολα η θέα του έναστρου ουρανού θα είναι απολαυστική.

holiday16

Chateau dans les Chenes, Hérault, Γαλλία

holiday17

«Chateau» σημαίνει κάστρο στα γαλλικά κι αυτό το κατάλυμα μπορεί να μη θυμίζει κάποιο μεγαλοπρεπές και επιβλητικό κάστρο αλλά αποτελεί το «κάστρο» της απλής ζωής και της διαμονής μέσα στα βουνά.

holiday18

Airstream_01, Κεντ

holiday19

Στο υψηλότερο σημείο της έκτασης Paines Farmhouse βρίσκεται αυτό το ρυμουλκούμενο «παρατηρητήριο» που μετρά 43 χρόνια ζωής. Πολλών αστέρων είναι η θέα στο Κεντ ή το άναμμα της φωτιάς αλλά αναμφίβολα τα πιο πολλά αστέρια θα είναι αυτά στον ουρανό.

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ