Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Τα πιο ωραία μέρη του Ρεθύμνου | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βενετσιάνικα καλντερίμια και μεσαιωνικά κάστρα. Φαράγγια με φοινικοδάση που καταλήγουν, από όπου κελαρύζουν ποταμοί φτάνοντας μέχρι τις λευκές αμμουδιές της Νότιας Κρήτης. Περιπατητικές διαδρομές μέσα από γαλαζοπράσινες λίμνες, αρχαία μυστικά και χωριά-θρύλους, όπου οι ρακές συνοδεύονται από μαντινάδες και κρητικά γλέντια. Αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της γοητείας του νομού Ρεθύμνου, το οποίο σας καλούμε να εξερευνήσετε μέσα από 12 «SOS» στάσεις.

Η πόλη του Ρεθύμνου
Πιο low profile αλλά εξίσου γοητευτική από αυτή των Χανίων, η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι ατμοσφαιρική, ρομαντική, όσο και κεφάτη, αφού η φοιτητική ατμόσφαιρα ξεχειλίζει στα πλακόστρωτα σοκάκια της και τα πολύβουα, μοντέρνα παραλιακά café στο ενετικό λιμάνι. Τα βενετσιάνικα αρχοντικά και οι περίτεχνες βενετσιάνικες κρήνες θα σας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη Φορτέτζα, το κάστρο-στολίδι της πόλης στο λόφο του Παλαιόκαστρου, ένα συγκρότημα από μεγαλόπρεπα κτίρια και μεσαιωνική γοητεία. Εξυπακούεται πως στον γυρισμό θα αράξετε σε κάποιο από τα μαγαζάκια της παλιάς πόλης για λίγη – ή πολλή – ρεθυμνιώτικη ρακή και κρητική κουζίνα.

Η Πρέβελη
Αξίζει κάθε βήμα που θα κάνετε στην απαιτητική διαδρομή μέχρι να φτάσετε στην παραλία: Ανόθευτη μαγεία θα βρείτε σε αφθονία πίσω από το φοινικόδασος της Πρέβελης, με την υπέροχη παραλία, με φόντο την διάσημη Μονή της Πρέβελης και τον Κουρταλιώτη ποταμό, που ενώνεται με τη θάλασσα στην άκρη της ακτής, ένα θέαμα-χάρμα οφθαλμών και… βουτιών. Απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο.

Ο Πλακιάς
Ένα ψαροχώρι και μια τεράστια παραλία, με τμήματα για όλα τα γούστα: Οικογενειακά κι οργανωμένα, κοσμοπολίτικα ή απομονωμένα, για θαλάσσια σπορ ή με σκιά από αρμυρίκια. Βρίσκεται επίσης στο νότιο τμήμα του νομού Ρεθύμνου και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής – ευτυχώς, η απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά… τους χωρά όλους.

Η Τριόπετρα
Λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Ακούμια, η Τριόπετρα είναι μια υπέροχη παραλία που πήρε το όνομά της από τους τρεις μεγάλους βράχους οι οποίοι ορθώνονται μέσα στη θάλασσα. Για φόντο, έχει το βουνό Σιδέρωτα και τους καταπράσινους ελαιώνες της Νότιας Κρήτης, προτιμάται κυρίως από ντόπιους που… ξέρουν από καλή θάλασσα, ενώ εδώ θα δείτε και ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της Κρήτης.

Ο Άγιος Παύλος
Ίσως οι ψηλότεροι αμμόλοφοι που θα δείτε στην Ελλάδα, αυτοί που ορθώνονται πίσω από την παραλία του Αγίου Παύλου κόβουν την ανάσα με τις… 30 μέτρων καμπύλες τους. Καταλήγουν δε απαλά σε μια μεγάλη αμμουδιά που βρέχεται από το καταγάλανο Λιβυκό. Χορτάστε βουτιές μέχρι την ώρα που δύει ο ήλιος – οπότε αξίζει τον κόπο να ανηφορίσετε στην κορυφή των αμμόλοφων και να ατενίσετε το ηλιοβασίλεμα.

Το Μπαλί
Εκεί που κάποτε στεκόταν η αρχαία πόλη της Αστάλης, πλέον θα βρείτε ένα εξωτικό θέρετρο με πρασινογάλαζα νερά που «χαϊδεύουν» το ψαροχώρι της περιοχής. Πέντε απάνεμες αμμουδιές – οι περισσότερες οργανωμένες και πολυσύχναστες – διεκδικούν τις βουτιές σας, ενώ τα ταβερνάκια στο λιμανάκι τις… κρητικές μπουκιές σας. Πολύ κοντά βρίσκεται και η Μονή Ατάλης, ένα ανδρικό μοναστήρι χτισμένο τον 17ο αιώνα που αξίζει να επισκεφθείτε.

Η λίμνη του Κουρνά
Κοντά στην Αρυγούπολη, περί τα 27 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο, το φυσικό τοπίο οργιάζει: Πλούσιες πηγές στην Αγία Δύναμη, σπήλαια που φιλοξενούν εκκλησάκια και η υπέροχη λίμνη του Κουρνά, η μοναδική φυσική του νομού, είναι το σκηνικό που οφείλεται στα νερά των Λευκών Ορέων. Σύμφωνα με τους θρύλους της περιοχής, στον βυθό της λίμνης κείτεται ένα χωριό που βούλιαξε, ενώ στη μέση της συχνά… εμφανίζεται μια κόρη να χτενίζει τα μαλλιά της πάνω σε ένα βράχο. Εδώ μπορείτε να επιδοθείτε και σε θαλάσσια σπορ ή να κάνετε ρομαντικές βαρκάδες.

Τα φαράγγια του Ρεθύμνου
Το φαράγγι των Πρασσών στα βορειανατολικά του Ρεθύμνου, ξεκινά από το χωριό Πρασσές και προσφέρει μια τρίωρη διαδρομή μέσα από ένα σπάνιο γεωλογικό τοπίο, και καταλήγει στην παραλία του Πλατανιά. Το φαράγγι των Μύλων από την άλλη, είναι πιο «βατό» και ζητά μία ώρα από τον χρόνο σας για να σας ξεναγήσει στο καταπράσινο τοπίο από το Χρομοναστήρι μέχρι το Ξηρό Χωριό, πλάι από ποταμάκια και εγκαταλελειμμένα χωριουδάκια. Καλοκαιρινές εξορμήσεις στα φαράγγια οργανώνονται και από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου.

Τα μονοπάτια του Ρεθύμνου
Θέλετε περισσότερο περπάτημα, περισσότερη φύση, περισσότερη πράσινο; Ακολουθήστε τις δαιδαλώδεις διαδρομές του μονοπατιού Ε4 που περνά μέσα από το νομό Ρεθύμνου. Θα διαβείτε περιοχές με υπέροχα ονόματα όπως Ροδάκινο, Αγκουσελιανά, Κοξαρέ, Κισσός, Σπήλι, Φουρφουράς, Τουμπωτός Πρίνος, Βαρσαμόνερο και Μαργαρίτες, μέσα από εύκολες ή πιο απαιτητικές διαδρομές.

Το ολοκαίνουριο μουσείο Ελεύθερνας
Ένα μοντέρνο κτίριο μοιάζει να ξεφύτρωσε… φυσικά αντίκρυ στον Ψηλορείτη, για να φιλοξενήσει τα ευρήματα των ανασκαφών στη νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας. Μετά από τρεις δεκαετίες ερευνών, αυτό το καλοκαίρι εγκαινιάστηκε εδώ ένα μοναδικό αρχαιολογικό πάρκο, με άνδηρα και αντικείμενα τέχνης ή καθημερινής ζωής που περιδιαβαίνουν Ιστορία τεσσεράμιση χιλιετιών.

Τα Ανώγεια
Ένα από τα χωριά-θρύλους της Κρήτης, τα Ανώγεια Ρεθύμνου κρατούν ζωντανή την παράδοση, με κρητικά τραγούδια, υφαντά, παραδοσιακά καφενεία και soundtrack τις μουσικές των Ξυλούρηδων που κατάγονται από εδώ. Με άλλα λόγια, μία από τις πιο αυθεντικές γωνιές του Ψηλορείτη.

Η Μονή Αρκαδίου
Η πιο ένδοξη μονή του νησιού και ίσως ολόκληρης της χώρας βρίσκεται στο δήμο Αρκαδίου, εκεί όπου έλαβε χώρα το ολοκαύτωμα κατά την Επανάσταση του 1866-69. Σε αυτό τον τόπο αντίστασης, που ευαισθητοποίησε τον δυτικό κόσμο για να επιτευχθεί η απελευθέρωση του νησιού, μπορείτε και σήμερα να αντικρίσετε το φρουριακό συγκρότημα, την ξαναχτισμένη πύλη, τα κελιά των μοναχών και την ανατιναγμένη πυριτιδαποθήκη που στέκει και σήμερα χωρίς οροφή.

Πηγή: in2life

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ