Συμβολική κίνηση ανθρωπιάς από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Shares

450 φιάλες ελαιολάδου που αποστέλλονται στο hot spot της Μαλακάσας για να διατεθούν στους πρόσφυγες συσκεύασε το Πανεπιστήμιο Κρήτης  χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο από τα ελαιόδεντρα της Πανεπιστημιούπολης, σε μία προσπάθεια να συνδράμει στις ανάγκες που έχουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου αναφέρεται χαρακρητιστικά ότι:
Τις ημέρες αυτές οι σκέψεις μας είναι μαζί με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Στην πατρίδα μας στην πιο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι πρόσφυγες. Αναγκασμένοι να ζουν μακριά από την πατρίδα τους, σε κακές συνθήκες, στερημένοι από τα πιο απαραίτητα αγαθά, χωρίς πολιτικά δικαιώματα. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχει την δυνατότητα να τους συνδράμει όσο θα ήθελε. Συμβολικά όμως αποφάσισε να τους παράσχει μια έμπρακτη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κοινωνία δεν τους ξεχνά και δεν αδιαφορεί για το δράμα τους. Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο από τα ελαιόδεντρα της Πανεπιστημιούπολης συσκεύασε 450 φιάλες που αποστέλλονται στο hot spot της Μαλακάσας για να διατεθούν στους πρόσφυγες.

πανεπιστημιο λαδι

Η συμβολική αυτή χειρονομία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ευγενική συνδρομή του ομίλου εταιρειών Αλμπαντάκη Cretan Mill που εμφιάλωσε το ελαιόλαδο, της μεταφορικής  εταιρίας Μεγαλόνησος-Χαβάκης ΕΠΕ που ανέλαβε την μεταφορά, και του Δήμου Ωρωπού που ανέλαβε την προώθηση και την διανομή στους πρόσφυγες.
Τους ευχαριστούμε θερμά.

 

 

Πηγή: ekriti

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *