Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Στον πάγο η Κρήτη | Προβλήματα στις μετακινήσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας ενώ επι ποδός βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της πυροσβεστικής σε μια προσπάθεια το νησί να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Μετά την χιονόπτωση των τελευταίων ωρών και το χιόνι που κάλυψε ακόμα και τα αστικά κέντρα του νησιού σειρά πήρε ο παγετός που επικρατεί από τη νύχτα με τα προβλήματα της κακοκαιρίας να συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές του νησιού. Την ίδια ώρα πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας ενώ επι ποδός βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της πυροσβεστικής σε μια προσπάθεια το νησί να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Πάγος στο δρόμο

Μάτια δεκατέσσερα και αντανακλαστικά θα πρέπει να έχουν οι οδηγοί που κινούνται σήμερα στο οδικό δίκτυο του νησιού καθώς σε πολλά σημεία το χιόνι έκει μετατραπεί σε πάγο με επικίνδυνα αποτελέσματα. Η αστυνομία συμβουλεύει τους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους πέρα από τις απαραίτητες ενώ αλυσίδες χρειάζονται ακόμα και στην εθνική αφού ο πάγος έχει καλύψει πολλά σημεία της.

Νωρίς το πρωί στην εθνική οδό στο ύψος της Αλικαρνασσού ΙΧ αυτοκίνητα βγήκαν εκτός πορείας καθώς οι οδηγοί τους έχασαν τον έλεγχο εξ αιτίας του πάγου που είχε δημιουργηθεί στο οδόστρωμα ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της τροχαίας  αλλά και της πυροσβεστικής προκειμένου να απομακρύνουν τον πάγο από το οδόστρωμα.

Από χτες αργά το απόγευμα κλειστοί είναι οι δρόμοι :

Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ  Από Φουρνέ προς Ομαλό.  Από Περιβόλια έως και Θέρισο.  Από οροπέδιο Κράπη έως Ίμπρο και από Ίμπρο έως Καλικράτη.  Κεραμιά ήτοι από Μαλάξα και από Παναγιά.  Κακόπετρο προς Κάντανο και από Στροβλές προς Ομαλό και από Ανατολικό Σέλινο προς Ομαλό. Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ  Επ. Οδ. Σπήλιου – Γερακαρίου.  Επ. Οδ. Ανωγείων – Νίδας. Δ.Α. ΛΑΣΙΘΙΟΥ  Από άγιο Νικόλαο προς οροπέδιο.

Ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας αντιολισθητικές αλυσίδες επιβάλλοντα στους δρόμους :

Δ.Α. ΛΑΣΙΘΙΟΥ  Εντός του οροπεδίου Λασιθίου.  Ε. Ο. Σητείας Άγιου Νικόλαου ύψος τ.κ. χαμεζίου έως τκ μέσα Μουλιαννών, 11ο έως 19ο χλμ. Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟ  Επ. Οδ. Επ. Οδ. Ρέθυμνου-Αμαρίου (από Ι.Μ. Αρκαδίου και από Πράσσες προς Αμάρι)

Εγκλωβισμένα χωριά 

Εξ αιτίας του παγετού που καθιστά σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και επικίνδυνη την πρόσβαση και τις μετακινήσεις αρκετά είναι τα χωριά της ενδοχώρας του νησιού που έχουν αποκλειστεί με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας να δίνουν μάχη για να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Την ίδια στιγμή κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία σε αρκετούς δήμους. Παράλληλα αρκετά είναι ακόμα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με τα συνεργεία της ΔΕΗ να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήοουν τις βλάβες

Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Ο χιονιάς, οι πολικές θερμοκρασίες και οι κακές καιρικές συνθήκες θα επιμείνουν έως και την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Από το απόγευμα προς το βράδυ της Δευτέρας, μάλιστα, τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Κρήτη αλλά και σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική, βόρειο Αιγαίο, Σποράδες.

Ειδικότερα για την Κρήτη, σήμερα Δευτέρα, προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ