Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ | Περάσαμε μια βόλτα από καταστήματα με «Μεταχειρισμένα» | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.com.gr

Tα «Μεταχειρισμένα» σε είδη τεχνολογίας αλλά και σε ηλεκτρικά, είναι μια νέα κι έντονη τάση στην αγορά του Ρεθύμνου τα τελευταία δύο χρόνια.  Με μια επίσκεψη στα καταστήματα ειδών τεχνολογίας, διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει τεράστια ποικιλία σε κινητά κυρίως αλλά και  υπολογιστές, κονσόλες κ.ά. Ενώ πάλι στα καταστήματα μεταχειρισμένων ηλεκτρικών ειδών βρίσκεις από είδη οικιακής χρήσης, μέχρι και επαγγελματικής χρήσης όπως ψυγεία ζαχαροπλαστείου και πολλά άλλα που μπορεί ένας επαγγελματικός χώρος να χρειάζεται.

1-1
Αυτό που κάνει την ιδέα πρωτοποριακή, είναι πως σε όλα αυτά τα είδη υπάρχει μια ημερομηνία λήξης. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο, όπως για παράδειγμα τα παλιά έπιπλα τα οποία με τον καιρό αποκτούν αξία, στα τεχνολογικά ή στα ηλεκτρικά είδη η αξία τους χάνεται με την πάροδο του χρόνου. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η όλη φιλοσοφία αυτού του τομέα βασίζεται στην ανακύκλωση.

2
Περάσαμε μια βόλτα από ένα μαγαζί το είδους στο Κέντρο της πόλης. Το ενδιαφέρον μας στράφηκε περισσότερο στα κινητά, αφού μπορεί να βρει κανείς ακόμη και τις λεγόμενες… παντόφλες, τα κινητά δηλαδή με τα οποία κυκλοφορούσαμε στην μακρινή δεκαετία του ’90. Αυτά τα κινητά όπως και η επόμενη γενιά τους επιλέγονται κυρίως από άτομα μεγάλης ηλικίας τα οποία δεν είναι εξοικειωμένα με το αντικείμενο και θέλουν απλώς να έχουν ένα τηλέφωνο μαζί τους. Επιπλέον, τα προτιμούν και οι εργάτες καθώς λόγω της ανθεκτικότητάς τους μπορούν να αντεπεξέλθουν  σε δύσκολες συνθήκες εργασίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, τα αποκαλούν «αθάνατα»!

3
Αυτό που ο περισσότερος κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει γιατί δεν έχει ακόμη εξοικειωθεί με την έννοια του μεταχειρισμένου,  είναι ότι το παίρνεις από δεύτερο χέρι. Έτσι η πιο συχνή ερώτηση που κάνει ο κόσμος σε τέτοιου είδους καταστήματα είναι «εγγύηση έχετε;», όπως μας αναφέρει ο Αλέξανδρος που δουλεύει στις πωλήσεις. Η απάντηση είναι αυτονόητη εφόσον η εγγύηση του κάθε αντικειμένου αφορά τον πρώτο με δεύτερο χρόνο της ύπαρξής του.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, βάλαμε στη σειρά τα κινητά τηλέφωνα, από τα πιο παλιά μέχρι εκείνα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Και ξέρετε τι διαπιστώσαμε; Ξεκινήσαμε από τις «παντόφλες», πήγαμε σε πολύ μικρότερα κινητά για να γλιτώνουμε χώρο στην τσάντα μας ή στην τσέπη και στο τέλος καταλήξαμε πάλι στις «παντόφλες», τα οποία σήμερα πολλοί τα αποκαλούν “Phablets“.

4
Ο  Κάρολος Δαρβίνος γνωστός για το βιβλίο του «Η Καταγωγή των Ειδών», που εκδόθηκε το 1859 υποστήριζε την θεωρία της εξέλιξης των ειδών. Η εξέλιξη, βέβαια, μπορεί να πάρει πολλές μορφές αλλά το ερώτημα παραμένει: γίναμε καλύτεροι τελικά ή μήπως όχι; Έχουμε εξελιγμένη τεχνολογία ή μήπως έχουμε γίνει υπόδουλοί της;

6

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ