ΡΕΘΥΜΝΟ | Αυτά είναι τα μαγαζιά που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια! | ΦΩΤΟ

Shares

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.com.gr

Κάτι που αναβιώνει στην πόλη του Ρεθύμνου και ξυπνά παλιές μνήμες είναι τα λεγόμενα Second Hands, τα μαγαζιά δηλαδή που εμπορεύονται πράγματα από δεύτερο χέρι μεν, σε άριστη κατάσταση δε.

Τα  Παλαιοπωλεία λοιπόν, είναι καταστήματα με μεταχειρισμένα είδη παντός  τύπου, όπου μπορείς να βρεις από βιβλία, παλιά βινύλια, γραμμόφωνα,  είδη διακόσμησης ή είδη κουζίνας, μέχρι και ρούχα μεταχειρισμένα και  ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

2

Στο στενό της Αγίας Βαρβάρας συναντάμε αρκετά Second Hands που πάνω  από όλα ξεκινάνε με τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης προϊόντων.

5

Το πρώτο Second Hand άνοιξε στο Ρεθύμνο το 2013 από την Anna Mijatovic De Pater η οποία κατάγεται από τη Σερβία και το σύζυγο της, Francois De Pater με καταγωγή από Ολλανδία. Έμεναν ήδη στο Ρέθυμνο και η ιδέα ήρθε από τη στιγμή που συνειδητοποίησαν  πόσα περιττά πράγματα είχαν στο σπίτι τους, τόσο οι ίδιοι όσο και οι γνωστοί τους.

6

Τα Second Hands είναι μια νοοτροπία έντονα ανεπτυγμένη στις  Δυτικές Χώρες. «Στην Ολλανδία η νοοτροπία  του Second Hand είναι πολύ διαδεδομένη, το ίδιο και στη Σερβία», μας λέει η Anna. «Στο Ρέθυμνο το πρώτο διάστημα ο κόσμος δεν ήταν τόσο συνηθισμένος και του φαινόταν περίεργο, με την πάροδο του χρόνου  όμως άρχισε να γίνεται περισσότερο δεκτικός».

7

Πλέον το στενό της Αγίας Βαρβάρας έχει και άλλα Second Hands με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις αντίκες, παλιά νομίσματα ακόμη και παλιές  φωτογραφίες ιδιωτών.

4

Μαγαζιά που μπορείς να βρεις το οτιδήποτε χωράει ανθρώπινος νους. Ή ακόμη και πράγματα που δεν τα χωράει. Όπως για παράδειγμα εκείνο το αληθινό μόριο ταύρου που διέθεσε κάποιος στο μαγαζί του και για το οποίο μάλιστα βρέθηκε αγοραστής!

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *