Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Περάσαμε μια βόλτα από τα στολισμένα μαγαζιά της πόλης | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

* Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλης για το Daynight.com.gr
Μια βόλτα στις πολυσύχναστες οδούς του Ρεθύμνου και συνειδητοποιείς ότι το κλίμα των εορτών  πηγάζει από παντού: δρόμοι φωτεινοί μέχρι το βάθος, ποικιλόμορφα δέντρα στολισμένα σε διάφορα σημεία της πόλης, πλατείες με δέντρα φωτιζόμενα, περίπτερα γεμάτα λαμπιόνια, αλλά και διάφορα happenings.


Στους εμπορικούς δρόμους του Ρεθύμνου όλα τα καταστήματα έχουν στολιστεί για να υποδεχτούν το εορταστικό κλίμα. Εξαιρετικές διακοσμήσεις, με δέντρα, φωτάκια, χριστουγεννιάτικα χωριά μινιατούρες σε βιτρίνες και ιδιαίτερες κατασκευές προσαρμοσμένες στο εμπόρευμα του κάθε καταστήματος.

Απολαύσαμε κάποιες βιτρίνες καταστημάτων που κατάφεραν και έδωσαν ζωή στην πόλη. Την πρώτη Κυριακή του εορταστικού ωραρίου, διαπιστώσαμε μια… αποχή από κάποια καταστήματα, αλλά και από ορισμένα σούπερ μάρκετ που παρέμειναν κλειστά. Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος δείχνει να υπάρχει ιδιαίτερη προσμονή από τα μαγαζιά για τις εορτές και με προσμονή αναμένουμε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού βιτρίνας από τον Εμπορικό Σύλλογο. Εσείς τι θα ψηφίσετε;
Στην πολυσύχναστη οδό Κουντουριώτη, την κεντρική Λεωφόρο του Ρεθύμνου, συναντάμε το εξαιρετικό χωριό του Αϊ Βασίλη με χιονισμένα σπιτάκια, ασπρισμένο δάσος με δαντελωτά έλατα, ενώ σε μια βιτρίνα είδαμε μια αναπαράσταση του Αϊ Βασίλη στο έλκηθρό του να κάνει… πέρασμα από όλη τη βιτρίνα μοιράζοντας τα δώρα του.


 

Περάσαμε και από την Αρκαδίου, τον  πεζόδρομο της βόλτας για ψώνια και για χάζεμα. Ένας δρόμος κυρίως με είδη ρουχισμού, όπου τα περισσότερα μαγαζιά διατηρούν λιτή διακόσμηση, χωρίς ιδιαίτερο φόρτωμα. Εκτός βέβαια από το κατάστημα με τα είδη Χριστουγέννων που στόλισε υπέροχα τον εξωτερικό του χώρο.


Να και η Εθνικής Αντιστάσεως, ο πιο πολυσύχναστος πεζόδρομος και ο πιο παλιός του Ρεθύμνου, ο κεντρικός δρόμος της αγοράς. Ξεκινώντας από τη Μεγάλη Πόρτα συναντάς τα παλιά ψαράδικα, έπειτα οπωροκηπευτικά, ρούχα, μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς, εκκλησιαστικά είδη, τυροπωλεία. Αν προχωρήσεις πιο κάτω, βρίσκεις και βιτρίνες καταστημάτων με είδη ρουχισμού. Θεωρείται περισσότερο… μαμαδίστικος, αφού ξεκινάει με την αγορά ειδών τροφίμων, κάτι που επηρέασε και το χριστουγεννιάτικο στολισμό των εμπορικών καταστημάτων.

 



Λίγα σχόλια και για τη Βάρδα Καλλέργη που είναι κυρίως ένας τουριστικός δρόμος που κατάφερε και έκανε το μπούγιο του με το φοβερό γωνιακό κτίριο που συναντάς κατεβαίνοντας για παραλία και την… «κυρία Ελάτη».



Αλλά και ο κάθετος πεζόδρομος της Τσουδερών, που ενώνει την Εθνικής Αντιστάσεως με την Αρκαδίου, δεν έμεινε απαρατήρητος.

Όσο για τα happenings, στην πλατεία Μικρασιατών μικρά παιδιά συμμετείχαν σε skateboard πίστα. Κάθε χρόνο στην πλατεία διοργανώνεται κάτι για τα μικρά παιδιά. Μάλιστα, παλιότερα είχε γίνει απόπειρα να γίνει πατινάζ σε πίστα ειδικά φτιαγμένη από πάγο, όμως το κλίμα που επικρατεί στο Ρέθυμνο δεν βοήθησε ιδιαίτερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ