Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Ξεκινούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο 1ο Γυμνάσιο

Δημοσιεύτηκε

στις

1ο γυμνάσιο Ρεθύμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη σύμβαση για την έναρξη εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνης υπέγραψε σήμερα (Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020) ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Άγγελου Μαλά, με τον  ανάδοχο εργολάβο. 

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό  900.000 € και χρηματοδοτείται από το  «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)», στο πλαίσιο του ΕΠ «Κρήτη 2014 – 2020» (Άξονας Προτεραιότητας 2: « «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος  και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» – Δράση 4.c.1: Εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια).

Με το συγκεκριμένο έργο, ο Δήμος Ρεθύμνης θα αναβαθμίσει ενεργειακά το κτίριο του σχολείου,  εκτελώντας εργασίες  οι οποίες θα συμβάλουν στη δραστική μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας και θα βελτιώσουν αισθητά τις κλιματολογικές συνθήκες διεξαγωγής των μαθημάτων εντός των αιθουσών.  

Συγκεκριμένα, οι εσωτερικές και εξωτερικές επεμβάσεις,  αφορούν σε: 

  • Εξωτερική θερμομόνωση σε όλες τις εξωτερικές αδιαφανείς επιφάνειες του κτηρίου

  • Αντικατάσταση παλαιών ανοιγμάτων με νέα κουφώματα.

  • Εφαρμογή οριζόντιων, μόνιμων και σταθερών προβόλων σκίασης στα επίπεδα του ισογείου και του α΄ ορόφου, στις εξωτερικές όψεις καθώς και στις όψεις του αίθριου.

  • Εγκατάσταση νέων αυτόνομων συσκευών κλιματισμού σε όλους τους χώρους του σχολείου.
  • Εγκατάσταση αντλιών θερμότητας στο δώμα του γυμναστηρίου.
  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου καυστήρα – λέβητα πετρελαίου με νέο καυστήρα 
  • Αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με νέα, λαμπτήρων led, χαμηλής κατανάλωσης.
  • Εγκατάσταση συστήματος κεντρικής διαχείρισης καταναλώσεων (BEMS) του κτηρίου αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση των συστημάτων κλιματισμού και φωτισμού.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στο δώμα του κτιρίου.

 

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τέλος του τρέχοντος μηνός, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η εξεταστική περίοδος και το σχολείο θα είναι κλειστό και, σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, προβλέπεται να ολοκληρωθούν μετά από 19 μήνες.  

Ο Δήμος Ρεθύμνης, πάντως, σταθερά προσηλωμένος στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας,  εργάζεται εντατικά στο επίπεδο της αξιοποίησης παρόντων αλλά και μελλοντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων ώστε να εξασφαλίσει έργα ενεργειακής αναβάθμισης και άλλων σχολείων του Ρεθύμνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ