Πόση «βρωμιά» να αντέξει η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου;

Shares

Το πρόβλημα με τα εκατοντάδες ταγκαρίσματα και γκράφιτι στους τοίχους της πόλης του Ρεθύμνου, δεν είναι καινούργιο.

Όπως καινούργιες δεν είναι και οι αντιδράσεις που η παρουσία τους «γεννά» στους κατοίκους της πόλης και δη σε εκείνους που βλέπουν τις περιουσίες τους να βανδαλίζονται κάθε λίγο και λιγάκι.

Είναι δεδομένο πως οι υπηρεσίες του δήμου κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, όπως επίσης δεδομένο είναι και το γεγονός ότι οι προσπάθειές τους δεν αρκούν.

Στη δημοτική ανεπάρκεια να καλύψει το (σύνθετο, η αλήθεια είναι) πρόβλημα, προστίθεται και η δική μας απονεύρωση, καθώς φαίνεται πως η ασχήμια των τοίχων, έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας κι ως εκ τούτου ελάχιστοι είναι αυτοί που θα σηκώσουν το χέρι τους για να διορθώσουν με μπογιά ένα γκράφιτι που θα δουν ζωγραφισμένο ακόμη και πάνω στην ίδια τους την ιδιοκτησία.

 

Αλλά και πώς να κατηγορήσεις τον πολίτη, που δεν θέλει να επιβαρυνθεί οικονομικά για μια λύση που θα είναι πρόσκαιρη και γνωρίζει εκ των προτέρων πως ο εκ νέου βανδαλισμός της περιουσίας του είναι νομοτελειακός;

 

Αφορμή για όλα τα παραπάνω αποτέλεσε ένα post του κ. Γιώργου Μαραβελάκη, ο οποίος στηλιτεύει τη δημοτική αρχή τόσο για τα αναρίθμητα γκράφιτι στην πόλη μας, όσο και για το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει σπεύσει ακόμα να αποσύρει το… χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

 

Το ζητούμενο, βέβαια, δεν είναι να εκδώσουμε ένα ακόμη καταγγελτικό άρθρο, αλλά να δώσουμε το ερέθισμα για να μπει μια τάξη και να εξωραϊστεί ένα από τα σημεία-βιτρίνα του Ρεθύμνου, το μεσαιωνικό στολίδι της Παλιάς Πόλης.

Shares

 

1 comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *