Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πάνω από 50 χρόνια είχε να δει τέτοιο κρύο η Κρήτη | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Για μια ακόμα μέρα συνεχίζονται τα προβλήματα που καταγράφονται στην Κρήτη με το μηχανισμό να είναι σε πλήρη κινητοποίηση την ώρα που χιονιάς αυτής της έντασης είχε να καταγραφεί πάνω από 50 χρόνια!

Οι πιο παλιοί έχουν να θυμούνται την κακοκαιρία που είχε γίνει το 1987 και το 2004. Καμία όμως δεν ήταν σαν αυτή που είχε καταγραφεί το 1962! Οι αρμόδιες Υπηρεσίες δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας προκειμένου να υπάρξει παροχή βοήθειας  σε όλα τα επείγοντα περιστατικά σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμενα, με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  Ηρακλείου ενημερώνει, για την νέα επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο Ε.Μ.Υ., το οποίο προβλέπει έντονες χιονοπτώσεις αέως σημερα και έντονες βροχοπτώσεις την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12  Ιανουαρίου 2017.

Το γραφείο ζητάει από τις υπηρεσίες να έχουν το προσωπικό  και τον μηχανολογικό εξοπλισμό τους σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης, ενώ καλεί τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων να ενημερώσουν του κατοίκους, θέτοντας σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Σημειώνεται ότι ήδη μεγάλες ζημιές έχουν καταγραφεί στις αγροτικές καλλιέργειες, με τις συνέπειες να φαίνονται τις επόμενες μέρες σε όλη τους την έκταση.

Δωρεάν διάθεση καυσόξυλων  

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση καυσόξυλων που συγκεντρώθηκαν από τα κλαδέματα των προηγούμενων εβδομάδων, σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Η διαδικασία γίνεται με κοινωνικά κριτήρια και με την συνεργασία των Προέδρων των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των Κοινοτήτων, με τους οποίους μπορούν να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης και βελτίωσης του οδοστρώματος που οδηγεί στο φυτώριο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου στην Όαση, σημείο από το οποίο θα γίνεται και η διάθεση των καυσόξυλων. Οι εργασίες ήταν αναγκαίες λόγω των έντονων φθορών που είχε υποστεί το οδόστρωμα από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Συνεχίζοντας τις κοινωνικές μας παρεμβάσεις, προχωράμε στη δωρεάν διάθεση καυσόξυλων σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Κοινοτήτων. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε έτσι, έστω και στο ελάχιστο, στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου χειμώνα».

Κλειστά τα σχολεία 

Σε όλη σχεδον την Κρήτη τα σχολεία είναι κλειστά με τους κατα τόπους Δήμους να έχουνε ηδη ενημερώσει για αυτή την εξέλιξη. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών και σημερα στις εξής περιοχές του Δήμου Ηρακλείου: Γοργολαϊνη, Τέμενος, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα και Άγιο Βλάση. Στις υπόλοιπες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά. Κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές. Για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Κλειστά θα παραμείνουν σημερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου που βρίσκονται στην Τύλισο, στον Κρουσώνα, στο Μάραθος και στη Ροδιά, εξαιτίας του παγετού που δημιουργείται τις πρωινές ώρες και που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνες τις μετακινήσεις. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

(Οροπέδιο Λασιθίου)

Αυτό αποφασίστηκε έπειτα από σύσκεψη του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη και τον Πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Γιώργο Μαρκατάτο, αφού συνεκτιμήθηκαν όλα τα δεδομένα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά και ατυχήματα κατά την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία.

Σημερα θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017. Την ιδια ωρα με απόφαση του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης ( Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια), σημερα λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές του Δήμου.

Ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων ενημερώνει τους μαθητές ότι σημερα τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης αλλά και οι δημοτικοί παιδικοί και νηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την επικράτεια του Δήμου λόγω  των άσχημων καιρικών συνθηκών.

(Παραλία Καρτερού)

H πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στην Κεντρική Μακεδονία- κυρίως στη Χαλκιδική- την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Ακόμη, χιόνι θα πέσει κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός. Οι άνεμοι θα είναι τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία, κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

Θερμοκρασία: Από -11 έως -2 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5-7 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στην Πελοπόννησο. Στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές τοπικές βροχές ή χιονόνερο και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

Θερμοκρασία: Από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 5-7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια. Εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και νότια από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί, βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν

Θερμοκρασία: Από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-5 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και σταδιακά και στις Κυκλάδες

Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 6-7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 5-6 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5-7 βαθμούς χαμηλότερη

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα βόρεια. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί, βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν

Θερμοκρασία: Από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-4 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, κατά περιόδους πυκνές και βελτίωση τη νύχτα

Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί, 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ

Θερμοκρασία: Από -6 έως -2 βαθμούς Κελσίου

 

 

Πηγή: creteplus

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ