Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Ο εντυπωσιακός αμμόλοφος στο λιμάνι της Χιλής | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο φόντο πολλών σύγχρονων πόλεων βλέπουμε συνήθως ουρανοξύστες αλλά στο λιμάνι Iquique της Χιλής αυτό που ξεχωρίζει δεν είναι καν η θάλασσα. Είναι ο γιγάντιος αμμόλοφος στο πίσω μέρος της πόλης, που με ύψος 457 μέτρα και μήκος τέσσερα χιλιόμετρα κάνει την πόλη να μοιάζει… μινιατούρα.

Οι θεόρατες διαστάσεις του αμμόλοφου του έχουν χαρίσει το προσωνύμιο «ο δράκος» ενώ η μοναδική τοποθεσία του τον έχει αναδείξει στον μεγαλύτερο «αστικό» αμμόλοφο στον κόσμο.

Οι μεγαλύτεροι θαυμαστές του είναι πιθανότατα εκείνοι που κάνουν αλεξίπτωτο πλαγιάς καθώς έχουν την τέλεια «πλατφόρμα απογείωσης» με καιρό σταθερά ηλιόλουστο και ξηρό: η έρημος Ατακάμα που γειτνιάζει με τον αμμόλοφο είναι η πιο ξηρή στον κόσμο. Παράλληλα, όπως περιγράφει η Daily Mail, οι άνεμοι που έρχονται από τον Ειρηνικό προσφέρουν στους λάτρεις του αθλήματος μοναδικές στιγμές πάνω από τον αμμόλοφο.

Οι μόνοι αμμόλοφοι που είναι μεγαλύτεροι από τον «δράκο» είναι στη Σαχάρα.

Πιστεύεται πως ο λόφος διαμορφώθηκε πριν από 20.000 χρόνια στην τελευταία εποχή των παγετώνων, όταν ο ωκεανός βρισκόταν σε απόσταση σχεδόν 90 μέτρων από το σημείο που φτάνει σήμερα.

Η Χιλή εφάρμοσε καθεστώς φυσικού καταφυγίου πριν από 12 χρόνια με στόχο την προστασία του αμμόλοφου αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από χρήστες 4×4, sandboarders και εκείνους που κάνουν παρά πέντε ενώ είναι δημοφιλής προορισμός και για πεζοπορικές διαδρομές.

argentinamolofos2argentinamolofos3argentinamolofos4argentinamolofos5argentinamolofos6

argentinamolofos1

 

 

Πηγή: pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ