Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Μας ξάφνιασαν ευχάριστα οι χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις από το Ειδικό Σχολείο Ρεθύμνου! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

* Φωτορεπορτάζ από την Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.com.gr
Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται ένα παζάρι στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων με σκοπό την βοήθεια και την κάλυψη κάποιων αναγκών του Ειδικού Σχολείου Ρεθύμνου. Το επισκεφτήκαμε και εντυπωσιαστήκαμε με την μεγάλη ποικιλία ειδών, αλλά κυρίως με την ποιότητα τους και φυσικά με τις προσιτές τιμές που πραγματικά ο κάθε ένας θα μπορούσε να συμβάλλει για ένα τέτοιο ευαίσθητο σκοπό.


Όπως μας αναφέρει ο κος Γαβριήλ Τσουντάνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, στο παζάρι αυτό υπήρξε μεγάλη στήριξη στα προϊόντα προς πώληση από όλους τους γονείς των παιδιών αλλά και από φίλους και ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το Ειδικό σχολείο, παρά μόνο τη διάθεση να συμβάλλουν και αυτοί στη στήριξη του σχολείου: Χειροποίητες κατασκευές, στολίδια για το δέντρο, βιβλία, παιχνίδια, ακόμη και λιχουδιές που έφεραν οι μαμάδες. Φοιτήτριες του παιδαγωγικού και άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, συμμετείχαν εθελοντικά την Πέμπτη το πρωί στις 9 έως και τις 4 το μεσημέρι μέχρι την ολοκλήρωσή του παζαριού.

Υπάρχει πληθώρα αναγκών στο σχολείο, όπως μας τονίζει ο κος Γαβριήλ Τσουντάνης, όμως προσπαθούν όλοι για το καλύτερο. Το ΔΣ αποτελείται από τον κ. Γαβριήλ Τσουντάνη, την κα. Ελένη Κυδωνάκη, τον κ. Μανώλη Στεφανάκη, τον κ. Γεώργιο Μπιρλιράκη, τον κ. Γιώργο Παπαδάκη, τον κ. Δημήτρη Σπαντιδάκη και τον κ. Βασίλη Δαμανάκη, οι οποίοι καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες με πάνω από δέκα χρόνια συντονισμένης δράσης.


Ταυτόχρονα η ενέργεια της Πέμπτης, προσθέτει στιγμές χαράς και αισιοδοξίας στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου ποικιλοτρόπως, αφού με συντροφιά το Σύλλογο Αγάπης και με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, έγινε στολισμός δέντρων σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ρεθύμνου από τους ίδιους τους μαθητές. Σε αυτές τις όμορφες στιγμές, συμμετείχαν εθελοντικά και καλλιτέχνες του Ρεθύμνου, όπου μαζί με τους μαθητές του συλλόγου Αγάπη έψελναν τα κάλαντα στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο που προσέφερε ο εμπορικός σύλλογος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Πολιουδάκης, ανέφερε ότι «επιθυμία του συλλόγου είναι να δώσει χαρά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες εν όψει εορτών» με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Θωμά Καντιφέ να τονίζει «πόσο σημαντικό είναι να χαιρόμαστε όλοι μας με τα απλά και ωραία στη ζωή, όπως αυτά τα παιδιά.»


Ο Σταύρος ως εκπρόσωπος των μαθητών του Συλλόγου Αγάπη, δεν παρέλειψε να πει μια μαντινάδα: “Χίλια καλώς ορίσανε οι φίλοι οι γ-εδικοί μου κι α δε χωρούν στο σπίτι μας πάνω στη κεφαλή μου!” Και βέβαια ευχήθηκε σε όλους μας “Καλά Χριστούγεννα!”

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ