Κρήτη: Ψαράδες έσωσαν τραυματισμένο γυπαετό (pics&vid)

Shares

Μπροστά σε μια απίστευτη και σίγουρα σπάνια εικόνα, ήρθαν αντιμέτωποι τρεις Κρητικοί στα νότια του Ηρακλείου.

Ο Γιάννης Κουτεντάκης μαζί με τον Γιώργο Κουτεντάκη και τον Αντώνη Κανιαδάκη, είχαν πάει για ψάρεμα με το σκάφος στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανοιχτά στο Μαριδάκι στον Τσούτσουρα Ηρακλείου.

Ξαφνικά, αντίκρισαν στα βράχια της θάλασσας, ένα μεγάλο γυπαετό ο οποίος ήταν χτυπημένος και βρισκόταν ακινητοποιημένος, ανήμπορος και αβοήθητος.

Οι τρεις τους αμέσως δεν δίστασαν να βοηθήσουν το άγριο πτηνό και αφού κάλεσαν σε βοήθεια και τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας που βρίσκεται στο Μαριδάκι, τον Ζαχάρη Καμαράτο, ο οποίος ήταν εξοικειωμένος με άγρια πτηνά, κατάφεραν με αρκετή δυσκολία να πιάσουν τον γυπαετό.

Στη συνέχεια μετέφεραν το πτηνό με το σκάφος τους στο Μαριδάκι και ειδοποίησαν το Δασαρχείο απ’ όπου τους ενημέρωσαν ότι θα στείλουν άτομο για να παραλάβει τον γυπαετό.

Στις 4.30 πήγε ο Γιάννης Κουτεντακης στον Τσούτσουρα με σκάφος και πήρε αρμόδιο  του δασαρχείου και τον πήγε με την βάρκα Μαριδάκι να πάρει τον γυπαετό..Θα τον στείλουν στην Αίγινα στο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων και όταν θα είναι ξανά σε θέση να πετάξει θα τον επιστρέψουν ώστε να τον αφήσουν ελεύθερο στον τόπο του με την παρουσία των ανθρώπων που τον έσωσαν απο βέβαιο θάνατο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Flashnews.gr, οι τρεις άντρες ανέφεραν ότι ο γυπαετός είναι αρκετά ταλαιπωρημένος και φοβισμένος. Είναι αρκετά μεγάλος καθώς το άνοιγματων φτερών του φτάνει περίπου τα 2,5 μέτρα! Από καθαρή τύχη, στο ταβερνάκι όπου μετέφεραν το άγριο πτηνό, υπήρχε ένας κτηνίατρος ο οποίος έδωσε τη φροντίδα στον γυπαετό και διαπίστωσε ότι είχε χτυπηθεί στα φτερά. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πτηνό που σπάνια συναντά κανείς με αποτέλεσμα να έχει προσελκύσει την προσοχή όλων όσων βρίσκονται στο Μαριδάκι.

24wro

Shares

2 comments

  1. Pingback: Κρήτη: Άλλος ένας μεγαλόπρεπος γύπας βρέθηκε τραυματισμένος | ΦΩΤΟ

  2. Pingback: Κρήτη: Χρυσαετός ορμά σε αγριοκάτσικο και γίνεται... μάχη ομηρική! | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *