Κρήτη | Στις πρώτες προτιμήσεις των Πολωνών τουριστών το Ρέθυμνο

Shares

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή της Κρήτης και του Ρεθύμνου στην Πολωνία που απέσπασε θετικά μηνύματα για την νέα τουριστική σεζόν, στη διάρκεια της έκθεσης «GRECKA PANORAMA 2016» που πραγματοποιήθηκε από 2 έως 4 Δεκεμβρίου στην Βαρσοβία.

Οι εν δυνάμει επισκέπτες του νησιού από την Πολωνία δικαίωσαν με το ενδιαφέρον τους τις προσπάθειες που καταβάλλουν παράγοντες και φορείς του τουρισμού στην Κρήτη οι οποίοι προσανατολίζονται επί σειρά ετών στην τουριστική αγορά της Πολωνίας διεκδικώντας ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στις αφίξεις των Πολωνών επισκεπτών.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων νομού Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης: «Η Κρήτη και ιδιαίτερα το Ρέθυμνο είχε την πιο πολυπληθή παρουσία, αντιπροσωπεία και εκπροσώπηση από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Το Ρέθυμνο μάλιστα , όπως φάνηκε είναι ο πρώτος προορισμός στις προτιμήσεις των Πολωνών».

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων νομού Ρεθύμνου εξέφρασε και την αισιοδοξία του τονίζοντας πως τα μηνύματα για την επόμενη τουριστική σεζόν από την Πολωνία είναι θετικά ενώ ανέφερε πως πρόκειται για μια τουριστική αγορά στην οποία το Ρέθυμνο επενδύει σταθερά επί σειρά ετών. Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, το Ρέθυμνο, δεδομένου του υψηλού ενδιαφέροντος των επισκεπτών, είναι αναγκαίο να δώσει ώθηση σε πρακτικά ζητήματα, όπως η σήμανση και η εξυπηρέτηση των πελατών, άξονες που θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Η ιδιομορφία του νομού ως τουριστικός προορισμός, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, η ανάπτυξη των τελευταίων ετών, τα μνημεία και τα αξιοθέατα, τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία ήταν τα στοιχεία εκείνα που έδωσαν το «στίγμα» τους στην διάρκεια της έκθεσης αφού κέρδισαν τους Πολωνούς επισκέπτες με σημαντική διαφορά. Υπηρεσίες και προϊόντα της Κρήτης ενθουσίασαν τους πολυάριθμους επισκέπτες που έδωσαν το «παρών» στην έκθεση, ενώ παράλληλα έγιναν σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες σε ό,τι αφορά τα προϊόντα του νησιού. «Εκτός από τις υπηρεσίες και τα τοπικά προϊόντα , τα περισσότερα από τα οποία ήταν Κρητικά και ενθουσίασαν τους Πολωνούς παράλληλα έγιναν σημαντικές συμφωνίες και πωλήσεις τοπικών προϊόντων» ανέφερε ο κ. Τσακαλάκης.

Η προσέλευση στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο National Stadium PGE Narodowy ήταν εντυπωσιακή όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλάκης και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσια τοπικά εδέσματα αλλά και δρώμενα.

Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετείχε με δικό της περίπτερο δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για την Κρήτη και τις δυνατότητες που παρέχονται μέσω του έντυπου ενημερωτικού υλικού, ενώ είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα «ταξίδι» στη γαστρονομία της Κρητικής διατροφής που ετοίμασαν οι έμπειροι και καταξιωμένοι Σεφ από το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής.

Επικεφαλής της Κρητικής αποστολής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ενώ συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Γιανούλης, ο προϊστάμενος του τμήματος Τουρισμού Μανόλης Βολικάκης και η ξεναγός Ελευθερία Μανούσου.

Σε ό,τι αφορά το Ρέθυμνο δυναμική ήταν η παρουσία του Δήμου Ρεθύμνου, του Επιμελητηρίου και των ξενοδόχων του νομού που απέσπασαν θερμά σχόλια και σημαντική ανταπόκριση.
Τέλος, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην έκθεση, προβάλλοντας σε διεθνή μέσα τις υπηρεσίες, τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές της Κρήτης καθώς και συνολικά την Κρήτη και το Ρέθυμνο ως τουριστικό προορισμό.

Πηγή: goodnet.gr

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *