Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Έρχεται με… καθυστέρηση η κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε

στις

κακοκαιρία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άστατος ο καιρός αλλά χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη μέχρι και την Κυριακή, όπως είπε μιλώντας στον 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος: «Την Κυριακή ευελπιστούμε σε μια αλλαγή, όχι όμως από το πρωί και επειδή πολλοί θέλουν να κάνουν και τις εργασίες τους τους συνιστούμε να ακούσουν και τα τελευταία δεδομένα του Σαββάτου αν και όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής τουλάχιστον η μέρα ξεκινάει καλά. Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσουμε με αραιές νεφώσεις και οι άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις. Προς το μεσημέρι οι άνεμοι θα ενισχύονται φτάνοντας τα 5 μποφόρ. Σε κάποιες νότιες περιοχές θα υπάρξουν περισσότερες νεφώσεις και ενδεχομένως να δούμε αυξημένες πιθανότητες για βροχοπτώσεις. Το βράδυ της Κυριακής οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ. Οι βροχές πλέον καταλαμβάνουν  το νησί από τα νοτιοδυτικά, νότια και επεκτείνονται σε όλη την Κρήτη αργά το βράδυ ή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Κατά τόπους θα δούμε να σημειώνονται και τοπικές καταιγίδες». Καταιγίδες αναμένονται και τη Δευτέρα – Τρίτη. Την Τετάρτη σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται η στροφή κατεύθυνσης των ανέμων σε Βόρειους.

 

Περισσότερη βροχή «έπεσε» στην Έμπαρο

Η κακοκαιρία πάντως που πλήττει αυτή την ώρα τη χώρα δεν έχει προκαλέσει προβλήματα στην Κρήτη αλλά έχει δώσει αρκετή ποσότητα βροχής σε κάποιες περιοχές, με την Έμπαρο να  βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα «η ατμοσφαιρική διαταραχή πέρασε αρκετά ήπια χωρίς να δώσει σε όλες τις περιοχές βροχές. Κατά τόπους σημειώθηκαν ήπιες βροχοπτώσεις ενώ εμφανίστηκαν εξασθενημένες καταιγίδες στα νότα του Ηρακλείου. Η Έμπαρος νομίζω ήταν η περιοχή που σημείωσε το μεγαλύτερο ύψος βροχής μόλις 3,5 χιλιοστά, δεν ήταν κάτι το τόσο σημαντικό…».

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ