Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη:Αποστάσεις από Μαρινόπουλο παίρνει η CRM

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

της Αλεξάνδρας Γκίτση

Κάτι λιγότερο από δύο χρόνια αφ’ ότου το 51% της CRM Παντοπωλεία Κρήτης και η διοίκησή αυτής πέρασε στον έλεγχο της Μαρινόπουλος και οι παλαιοί μέτοχοι της κρητικής εταιρείας και σημερινοί μέτοχοι μειοψηφίας επιδιώκουν να πάρουν πίσω της διοίκησή της.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 12 Αυγούστου γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία ο κ. Εμμανουήλ Μανωλιδάκης προτίθεται να αποκτήσει κοινό έλεγχο επί της εταιρείας CRM Παντοπωλεία Κρήτης, επί της οποίας επί του παρόντος, τον αποκλειστικό έλεγχο ασκεί η εταιρεία Μαρινόπουλος.

Όπως ανέφερε στο Capital.gr ο κ. Εμμανουήλ Μανωλιδάκης, που δραστηριοποιείται και στη χονδρική πώληση ειδών σούπερ μάρκετ στην Κρήτη, η κίνηση αυτή έχει ως στόχο την ομαλή λειτουργία της CRM. Ο κ. Μανωλιδάκης σημείωσε επίσης πως η γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, (σ.σ. το συγκεκριμένο αίτημα δεν έχει εξετασθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή), αφορά αποκλειστικά και μόνο αλλαγή στη διοίκηση της CRM για περιορισμένο χρονικό διάστημα δηλαδή έως τις 31/12/2016, προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος ως εκτελεστικός πρόεδρος της κρητικής εταιρείας μέχρι τα τέλη του χρόνου. Ξεκαθάρισε δε πως το αίτημα δεν αφορά μετοχική αλλαγή στη CRM. Άλλωστε οποιαδήποτε μετοχική αλλαγή είναι από δύσκολο έως αδύνατο να γίνει, τη στιγμή που η Μαρινόπουλος έχει αιτηθεί την υπαγωγή της στο άρθρο 99 και βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

Η CRM, που ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2012, είναι ένας προμηθευτικός όμιλος κρητικών σούπερ μάρκετ, που διαθέτει δύο καταστήματα λιανικής αλλά τροφοδοτεί και 90 καταστήματα franchise CRM – Αριάδνη. Το 51% της εταιρείας πέρασε στον έλεγχο της Μαρινόπουλος την Άνοιξη του 2015 (σ.σ. σχετικό προσύμφωνο είχε υπογραφεί στα τέλη του 2014) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει γίνει ακόμη εξόφληση του συμφωνηθέντος τιμήματος. Σήμερα εκτός από την Μαρινόπουλος που ελέγχει το 51% της CRM και τη διοίκηση αυτής, το 32,19% ελέγχεται από την οικογένεια του κ. Μανωλιδάκη ενώ το υπόλοιπο ποσοστό των μετοχών της CRM ελέγχεται από τους κ.κ. Περνιετάκη Δημήτρη και Σπυριδάκη Εμμανούηλ.

Την ίδια ώρα, αρκετοί ιδιοκτήτες ανά την Ελλάδα που μισθώνουν τα ακίνητά τους στη Μαρινόπουλος έχουν διαταγές απόδοσης ακινήτων. Σε μια προσπάθεια να ανακοπεί αυτό το κύμα εξώσεων είχε πραγματοποιηθεί πριν από ένα μήνα συνάντηση εργασίας στην ΠΟΜΙΔΑ, με αντικείμενο την τύχη των μισθωτικών συμβάσεων. Το τι τελικά θα αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες, υπολογίζεται ότι είναι περί τους 150 αν και κάποιοι παράγοντες της αγοράς ανεβάζουν τον αριθμό στους 300, θα φανεί το προσεχές διάστημα και θα καθορίσει εν πολλοίς και την επόμενη ημέρα του δικτύου της χειμαζόμενης αλυσίδας. Εν τω μεταξύ στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις των εμπλεκομένων μερών για την τύχη της χειμαζόμενης αλυσίδας Μαρινόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ