Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Η 24χρονη που βγάζει 5.000 δολάρια το μήνα ταξιδεύοντας | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πήρε πτυχίο στην διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Μανίλα, αλλά πολύ σύντομα η Aileen Adalid κατάλαβε ότι η «ενήλικη ζωή» δεν της ταιριάζει.

Η τρίγλωσση 19χρονη βρήκε αμέσως μετά την αποφοίτηση δουλειά σε τράπεζα, αλλά ζήλευε το ευέλικτο ωράριο συναδέλφων της που χαρακτηρίζονταν ως «ψηφιακοί νομάδες».

Στα 21 αποφάσισε να παρατήσει την δουλειά της, που της προσέφερε μόλις 300 δολάρια τον μήνα και να χαράξει άλλη επαγγελματική γραμμή. Από εκείνη την στιγμή και για τον επόμενο χρόνο πειραματιζόταν σε κλάδους όπως το web design και το ψηφιακό μάρκετινγκ, πόστα που της προσέφεραν ποσό διπλάσιο απ΄ αυτό που έβγαζε στην τράπεζα αλλά και χρόνο να ταξιδεύει τον κόσμο.

 «Ξεκίνησα να εργάζομαι σαν εξωτερική βοηθός γραφιστικής, web developer και βοηθός μάρκετινγκ, χωρίς να έχω κάποιον βασικό πελάτη. Ο μισθός μου ήταν διπλάσιος απ’ αυτόν που μου έδινε η δουλειά στο γραφείο, είχα τον έλεγχο του χρόνου μου και ξεκίνησα να ταξιδεύω»
1

Τον Μάιο του 2014 σε συνεργασία με ένα φίλο της ξεκίνησαν μια διαδικτυακή επιχείρηση υπό την ονομασία Adalid Gear, που πουλά αξεσουάρ, και μετακόμισε στο Βέλγιο. Οι δύο φίλοι επικεντρώθηκαν στην επιχείρηση και πολύ σύντομα οι κόποι τους άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Το μηνιαίο εισόδημα της εταιρίας φτάνει πλέον τις 70.000 δολάρια και έχει το δικό της κοινό σε Αμερική και Μεγάλη Βρετανία.

Την ίδια περίοδο άνοιξε εκ νέου το blog που είχε ως έφηβη, το «I Am Ailee», διαμορφώνοντας το σε χώρο ταξιδιών, που σιγά-σιγά κέρδισε την δική του ιδιαίτερη θέση στον ιντερνετικό παράδεισο.

2

Η Adalid βγάζει 5.000 δολάρια τον μήνα από την επιχείρηση και τις αποδράσεις της. Τα ταξίδια της έχουν πληθύνει , καθώς πια εκδράμει μια φορά τον μήνα σε Ευρώπη και Ασία. Αλλά ακόμη και αυτό δεν επηρεάζει τον τραπεζικό της λογαριασμό αρνητικά. Λαμβάνει ποσά για το blog της και πολλές φορές ταξιδεύει με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Όμως δεν δέχεται τα πάντα στον βωμό του πάθους της. Έχει θέσει πολύ αυστηρά κριτήρια για να μπορέσει να διατηρήσει το blog της «αυθεντικό, προσωπικό και απλό». Άλλωστε δεν χρειάζεται τα χρήματα καθώς χάρις στην επικερδή επιχείρηση της, όπως τονίζει και η ίδια, «αποταμιεύω ήδη το 70% όσων βγάζω».

3

Εργάζεται λιγότερες από τέσσερις ώρες την μέρα πράγμα που της δίνει άπλετο χρόνο να σχεδιάζει τις επόμενες αποδράσεις της.

«Κατά την διάρκεια των δύο χρόνων που έζησα στο Βέλγιο, έκανα μια οδική εξόρμηση στα νησιά Φερόε, ορειβασία στη Νορβηγία, γιόρτασα την ημέρα της Βαστίλης στο Παρίσι, εξερεύνησα άγνωστα μονοπάτια στο Βέλγιο, οδήγησα ανάμεσα στα ψηλότερα βουνά των Άλπεων, έκανα βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Ινδονησία και γνώρισα μια γκέισα και τον τελευταίο σαμουράι στην Ιαπωνία».

4

Η νομαδική ζωή της Adalid της δίδαξε σημαντικά μαθήματα για την παραγωγικότητα. «Το να είσαι συνεχώς εν κινήσει μπορεί να καταστρέψει την προσοχή του καθενός, τον ρυθμό του, τον βηματισμό του, αλλά ανακάλυψα πως αυτό λύνεται εύκολα με το βρίσκεις την σωστή ισορροπία με την δουλειά».

Η συμβουλή της προς όσους επιθυμούν μια ζωή γεμάτη ταξίδια, αλλά και μια σταθερή εργασία είναι:

«Πάντα να σκέφτεστε το μέλλον… Σίγουρα, είναι εντάξει να ξεκινήσετε σιγά-σιγά και να κάνετε προσωρινές δουλειές, αλλά είναι πάντα καλό να δουλεύετε για μεγαλύτερους στόχους».

Η Aileen Adalid έχει επιστρέψει πια στις Φιλιππίνες και σχεδιάζει να κάνει την Ισπανία την επόμενη βάση της. Σκοπός της είναι να συνεχίσει την επέκταση της επιχείρησής της και να ταξιδέψει και στον υπόλοιπο κόσμο.

 

 

Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ