Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα σταμναγκάθι με απάκι

Shares

Μια απίστευτη σαλάτα που συγκεντρώνει γεύσεις και αρώματα της Κρήτης!

Υλικά

    • 200γρ. σταμναγκάθι δροσερό, καθαρισμένο
    • 10 φέτες απάκι λεπτές
    • σπόρους από 1 ρόδι
    • 50γρ. καρυδόψιχα λεπτοτριμμένη

Για το dressing

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Αρχικά ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο και αρκετό αλάτι. Τα χτυπάτε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Σε ένα μικρό τηγανάκι, χωρίς να προσθέσετε λάδι, σοτάρετε τις φέτες από το απάκι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγανάκι ρίχνετε το dressing μέχρι να ζεσταθεί καλά.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το σταμναγκάθι, το περιχύνετε με το ζεστό dressing και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν ρίχνετε την καρυδόψιχα, τις φέτες από το απάκι και τους σπόρους ροδιού και σερβίρετε στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *