Η συνταγή της ημέρας: Μηλόπιτα

Shares

Η καλύτερη σπιτική μηλόπιτα είναι αυτή! Δοκιμάστε την!

Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη:

  • 2 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη (180γρ)
  • 6-7 κ.σ. κρύο νερό

Γέμιση:

  • 3/4-1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
  • 6-8 μήλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Πώς το κάνουμε:

Για τη ζύμη:

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μικρά μπαλάκια. Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.
  2. Μετά προσθέτουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ’ό,τι χρειάζεται.
  3. Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Γέμιση και συναρμολόγηση

  1. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί (το ταψί έχει διάμετρο περίπου 23 εκ.).
  4. Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.
  5. Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα.
  6. Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας. Κάντε αρκετές τρύπες. Είναι σημαντικό για να μην έχει πολλά υγρά η πίτα σας όταν ψηθεί.
  7. Ψήνουμε για 10′ στους 220° και μετά για 30-40′ στους 180°.

 

Πηγή: sintagespareas

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *