Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια στιφάδο
Ένα γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό, εξαιρετική επιλογή για τις μέρες της νηστείας.
Υλικά: 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
½ κιλό ντομάτες ώριμες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουταλάκι δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Αφού πλύνουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το κοτσάνια τους και τα χαράζουμε. Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα σβήνουμε με το κρασί και, όπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα. Πριν σβήσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε και, αν τα μανιτάρια είναι ακόμα σκληρά, ψήνουμε λίγη ακόμα ώρα.
Πηγή: rethymnoguide
-
Κόσμος2 ημέρες πριν
Ρωσία: Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον… λίντσαραν οι θεατές
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Ηράκλειο: Φορτηγό έφυγε από την πορεία του και τυλίχτηκε στις φλόγες!
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Πνίγηκε στη σκόνη το Ρέθυμνο – Ξεπέρασε τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη!
-
XANIA3 ημέρες πριν
Απίστευτο βίντεο από τα Χανιά: Οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ παίζει με το κινητό την ώρα που οδηγεί! | ΒΙΝΤΕΟ