Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πάρνηθα μας καλεί για μια αξέχαστη φθινοπωρινή βόλτα | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι κάτοικοι της Αθήνας τη βλέπουν κάθε μέρα, οδηγούν στις παρυφές της πηγαίνοντας στις δουλειές τους ή αντικρίζουν από μακριά τον όγκο της να αποτελεί φυσικό «σύνορο» της πρωτεύουσας.

Αυτό που ίσως οι περισσότεροι, Αθηναίοι και μη, δεν γνωρίζουν για την Πάρνηθα- εκτός κι αν έχουν περιηγηθεί στα μονοπάτια της, οπότε το έχουν δει ιδίοις όμμασι- είναι πως έχει ανακηρυχθεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 ενώ ο Εθνικός Δρυμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της. Στα αξιοθέατά του συγκαταλέγονται τα περίφημα ανάκτορα, το παλάτι της τέως βασιλικής οικογένειας στο Τατόι.

Αφήνοντας πίσω τη βουή της πόλης και σε απόσταση μόνο 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της, ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στην Πάρνηθα κατά μόνας ή και να συμμετάσχει σε οργανωμένες πεζοπορίες που διοργανώνονται από ορειβατικούς συλλόγους και τα καταφύγια του βουνού, Μπάφι και Φλαμπούρι- ακόμα και νύχτα!

Με 16 κορυφές που ξεπερνούν τα 1000 μέτρα υψόμετρο- η Καραμπόλα η ψηλότερη στα 1413 μέτρα- αλλά και φαράγγια, ρέματα και πλήθος πηγών, η πολυμορφία και η βλάστηση της Πάρνηθας θα αποζημιώσουν τον περιηγητή που θέλει να βρεθεί κοντά στη φύση. Παρά το μεγάλο πλήγμα που υπέστη το μεγαλύτερο από τα τέσσερα βουνά που περιβάλλουν την Αθήνα από τη φωτιά του 2007, στα χαμηλότερά της κυριαρχεί το πεύκο αλλά μετά τα 800 μέτρα υψόμετρο μπορεί κανείς να απολαύσει το μοναδικό ελατόδασος της Αττικής.

Δεν λείπουν, ανάλογα με το κάθε σημείο, πλατάνια, λεύκες, ιτιές, δρυς κ.ά. Στη χλωρίδα της Πάρνηθας περιλαμβάνοντα περισσότερα από χίλια είδη, εκ των οποίων κάποια είναι σπάνια και ενδημικά, ενώ η κορωνίδα της πανίδας της είναι τα περίφημα κόκκινα ελάφια. Μέσα στο ορεινό σκηνικό, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας κρύβεται και μια «έκπληξη» που πολλοί δεν γνωρίζουν: η λίμνη Μπελέτσι.

ΠΑΡΝΗΘΑ

ΠΑΡΝΗΘΑ

ΠΑΡΝΗΘΑ

ΠΑΡΝΗΘΑ

ΠΑΡΝΗΘΑ

ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ

ΠΑΡΝΗΘΑ

parnhtha7

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ