Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Αυτή είναι η πόλη όπου τα ποδήλατα είναι περισσότερα από τα αυτοκίνητα | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχοντας δαπανήσει 135 εκατομμύρια ευρώ από το 2005 μέχρι σήμερα, προκειμένου να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τη μετακίνηση με ποδήλατα, η Δανία τελικά τα κατάφερε και δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα στους κατοίκους της, τα ποδήλατα που κινούνται σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας τής, υπερτερούν σε αριθμό τα αυτοκίνητα!

Με την κατασκευή ειδικών γεφυρών και δρόμων αποκλειστικά για ποδηλάτες και πεζούς η κυβέρνηση της Δανίας έχει να καυχιέται για το μεγάλο της επίτευγμα : Οι αρχές καταγράφουν τους αριθμούς των ποδηλάτων εδώ και δεκαετίες με τη βοήθεια 20 ηλεκτρικών αισθητήρων σε όλη την πόλη,  αυτοματοποιώντας τη μέτρηση του αριθμού των ποδηλάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους. Σύμφωνα με τις καταγραφές του τελευταίου χρόνου, μετρήθηκαν 35.080 νέα ποδήλατα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό στα 265.700, ενώ τα αυτοκίνητα της πόλης αριθμούν 252.600 οχήματα.

Η Κοπεγχάγη έχει βάλει στόχο ως το 2025 το 50% του συνόλου των μετακινήσεων, να γίνεται με ποδήλατα, με μόλις 9 ποσοστιαίες μονάδες να τη χωρίζουν από το στόχο, αφού το ποσοστό αυτό σήμερα είναι ήδη στο 41%!

copenhagen-bicycles-flickr-tony-webster

 

 

Πηγή: klik

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ