Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

ΑΝΩΓΕΙΑ: Πήγαμε, περάσαμε ωραία και σας προτείνουμε! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανηφορίσαμε στα Ανώγεια τις περασμένες ημέρες ειδικά για εσάς, θέλοντας να σας προετοιμάσουμε το έδαφος για τη σημερινή ημέρα.

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.com.gr

 

Η πιο κατάλληλη πρόταση να επισκεφτεί κανείς τη σημερινή ημέρα είναι τα Ανώγεια. Μία κωμόπολη γεμάτη παράδοση που αποτελεί το κέντρο του σύγχρονου Κρητικού πολιτισμού, με τουρισμό όλο το χρόνο και λατρευτή όποια εποχή κι αν την επισκεφθείς. Η μουσική, η λαϊκή τέχνη και η παράδοση είναι στοιχεία αναλλοίωτα στο χρόνο μιας και οι Ανωγειανοί τα κρατούν ζωντανά από γενιά σε γενιά.

Στα κεντρικά σοκάκια και τους δρόμους του χωριού θα συναντήσετε περίφημα κρητικά υφαντά αλλά και παραδοσιακά καφενεία που θα μπορέσετε να γευτείτε κρητικά εδέσματα με συνοδεία ρακής και να έρθετε σε επαφή με τους ντόπιους του χωριού. Στο χωριό υπάρχουν πολλά μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περίπτωση που θελήσετε να μείνετε εκεί, αλλά και ταβέρνες με κρητική παραδοσιακή κουζίνα.

Κι όταν λέω ότι σήμερα είναι η  καταλληλότερη μέρα για μια επίσκεψη, έχω τους λόγους μου. Βασικά, έχω τον εξής βασικό λόγο: εδώ και μόλις τέσσερις ημέρες η ορεινή κωμόπολη του Ψηλορείτη έχει ντυθεί στα λευκά, κάτι που είχαμε χρόνια να συναντήσουμε μέσα στο χωριό. Παράλληλα όμως για τη σημερινή μέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, κάτι που κάνει την επίσκεψη στα Ανώγεια τον τέλειο συνδυασμό Χριστουγεννιάτικου ορεινού λευκού τοπίου χωρίς καμία δυσκολία μετακίνησης.

Μια διαφορετική απόδραση από την καθημερινότητα, με παιχνίδι στο χιόνι, επιστροφή στην παράδοση, αλλά και πεζοπορία για όποιον επιθυμεί στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που περνάει στην αρχαία Ζώμινθο και τελειώνει στο οροπέδιο της Νίδας.

Για αυτούς που δεν επιθυμούν πεζοπορία, παραδοσιακές ταβέρνες προσφέρουν σήμερα άφθονη ποικιλία σε Κρητικά εδέσματα, με αυθεντικές ντόπιες σπεσιαλιτέ φτιαγμένες από αγνά υλικά σε σπιτικές συνταγές. Το φημισμένο αντικριστό κρέας (οφτό στην τοπική διάλεκτο) πουθενά δεν θα το βρείτε πιο νόστιμο και αυθεντικό.

Και μην ξεχάσετε να τιμήσετε το ιδιαίτερα φημισμένο γαλακτομπούρεκο των Ανωγείων, από φρέσκο πρόβειο γάλα με μοναδική αυτοσχέδια συνταγή. Θα το βρείτε στην πλατεία μεϊντάνι στα Ανώγεια, στο ζαχαροπλαστείο του Μανόλη Σκανδάλη που λειτουργεί από το 1960.

Πληροφορίες για ταβέρνες και εστιατόρια στα Ανώγεια:

«ΑΡΟΔΑΜΟΣ»  www.arodamos.gr , τηλέφωνο: 28340 31100 & 28340- 31339

«ΝΤΕΛΙΝΑ»  www.delina.gr , υπεύθυνος Βασίλης Σκουλάς, τηλέφωνο: 28340 31701

«Αμάλθεια»,   υπεύθυνος Μανόλης Χαιρέτης, τηλέφωνο: 2834031251

«Mανουράς»,   υπεύθυνος Λευτέρης Μανουράς,    τηλέφωνο: 2834031763

«Αετός»,  υπεύθυνος Μανόλης Πασπαράκης, τηλέφωνο:  2834031262

«Σκαλώματα», υπεύθυνος Βασίλης Κεφαλογιάννης, τηλέφωνο: 2834031316

«Μούγερης», υπεύθυνος Μανόλης Πασπαράκης, τηλέφωνο: 6947112260

«Κίτρος», υπεύθυνος Γιάννης Ξυλούρης,  τηλέφωνο: 28340-31429

«Nτολμάς», υπεύθυνος Βαγγέλης Αεράκης, τηλέφωνο:28340- 31340

«Δε βαριέσαι», υπεύθυνος Λευτέρης Καλομοίρης, τηλέφωνο:28340-31135

«Πλαστήρας», υπεύθυνος: Γιώργος Ξυλούρης, τηλέφωνο: 28340-31419

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ