Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΚΡΉΤΗ

Ένας Κρητικός στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους το 2020!

Δημοσιεύτηκε

στις

πλουσιότερους
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι τις 18 Μαρτίου, οπότε και οριστικοποιήθηκε η λίστα, το Forbes μέτρησε συνολικά 2.095 δισεκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο, 58 λιγότερους σε σχέση με το προηγούμενο έτος

Ο Jeff Bezos (Αμερικανός) παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για τρίτη διαδοχική χρονιά, παρά το πανάκριβο διαζύγιο από την πρώην συζυγό του MacKenzie Bezos που του “στοίχισε” 36 δισ. δολάρια σε μετοχές της Amazon. Η συνολική περιουσία του ανέρχεται σε 113 δισ. δολάρια, χάρη στην αύξηση κατά 15% που κατέγραψε η μετοχή της Amazon στο ταμπλό από την εποχή που συστάθηκε η λίστα του 2019

Καμία αλλαγή ούτε στη δεύτερη θέση της λίστας, με τον Bill Gates να παραμένει δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη, ακολουθούμενος από τον μεγιστάνα του κλάδου ειδών πολυτελείας Bernard Arnault, ο οποίος κατάφερε να υποσκελίσει τον Warren Buffett και να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση για πρώτη φορά.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέχει η Alice Walton, κληρονόμος της οικογένειας της Walmart, που βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με περιουσία 54,4 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι η φετινή λίστα συμπεριλαμβάνονται συνολικά 241 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και 7 που μοιράζονται την περιουσία τους με τον σύζυγο, αδελφό ή κάποιο παιδί.

Alice Walton, κληρονόμος της οικογένειας της Walmart

Μόνο μία ελληνική παρουσία

Παρούσα στη φετινή λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη είναι και η Ελλάδα, η οποία εκπροσωπείται από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, με συνολική περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται βέβαια ότι στην περσινή λίστα η Ελλάδα είχε μεγαλύτερη εκπροσώπηση, καθώς εκτός του Βαρδή Βαρδινογιάννη (1,2 δισ. δολάρια), συμπεριλαμβάνονταν επίσης οι Φίλιππος Νιάρχος (2,8 δισ. δολ.), Σπύρος Λάτσης (2,7 δισ. δολ.) και Αριστοτέλης Μυστακίδης (2,1 δισ. δολ.).

Πηγή: flash

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ