Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Μάχη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου για 10 πυρκαγιές

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοβαρή προειδοποίηση στους πολίτες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Οι άνεμοι έπνεαν πάρα πολύ ισχυροί το Σαββατοκύριακο, αυτό όμως δεν πτόησε πολλούς από το να ανάψουν φωτιά για να κάψουν υπολείμματα καλλιεργειών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι αργά τη νύχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δώσει τη δική της μάχη, ώστε οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, δέκα στον αριθμό, να μην πάρουν μεγάλη έκταση.

Όπως ανέφερε στην Κρητική Επιθεώρηση ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Νίκος Λαγουδάκης, η μεγάλη ένταση των πυρκαγιών διαπιστώθηκε από το απόγευμα ως το βράδυ του Σαββάτου. Τα ξημερώματα, δε, της Κυριακής εκδηλώθηκε και πυρκαγιά σε αποθήκη με άχυρο στο Άδελε, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι πιο επικίνδυνες πυρκαγιές εντοπίστηκαν στην Πατσό και τους Ποταμούς, όλες όμως τέθηκαν υπό έλεγχο πριν δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα. Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν κλήσεις και για παροχή βοήθειας σε κοπές δέντρων, γεγονός που έκανε την υπηρεσία να περάσει ένα Σαββατοκύριακο μεγάλης πίεσης.

«Την Κυριακή με εντολή του υπαρχηγού του σώματος, το ανακριτικό τμήμα βγήκε στην ύπαιθρο και έκανε συστάσεις», σημείωσε ο κ. Λαγουδάκης, ο οποίος τόνισε πως «από εδώ και στο εξής ανοχή δεν θα υπάρξει. Μέσα στο πρώτο 15μερο του Μαρτίου είχαμε 24 πυρκαγιές και όλες οφείλονται σε αμέλεια πολιτών, οι οποίοι καίνε υπολείμματα, τα παρατάνε και φεύγουν. Από δω και πέρα η υπηρεσία ανοχή δεν πρόκειται να δείξει. Κι οι αγρότες μπορούν να το καταλάβουν ότι η ανοχή φτάνει μέχρι ενός σημείου, γνωρίζουν την επικινδυνότητα, ξέρουν την ξηρασία, οπότε οφείλουν είναι προσεκτικοί».

Συνολικά στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο εκδηλώθηκαν 22 μέτωπα πυρκαγιών, ενώ σε όλη τη χώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν σε τουλάχιστον 130 δασικές πυρκαγιές. Και όλα αυτά σε μία χρονική στιγμή εκτός της αντιπυρικής περιόδου, όμως με εκδήλωση πολύ ισχυρών ανέμων, που είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστούν και αυτήν την εβδομάδα, οπότε είναι απαραίτητη η προσοχή και η εγρήγορση των πολιτών.

Πηγή: goodnet.gr

φωτογραφία αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ